Iets simpels, zoals warme appeltjes uit de oven met custard, kan zoooooo lekker zijn! Echte herfstsmaken, die stiekem gewoon het hele jaar door lekker zijn! Lees je mee voor het recept?
Warme appeltjes zelf zijn natuurlijk al lekker en de custard maakt het helemaal af. Heb je geen zin om zelf custard te maken, dan kun je dit ook gewoon vervangen door vanille vla. Of het gewoon helemaal weg laten 🙂
Ik kies ervoor om de appeltjes in kleine stukken te snijden, dan garen ze het makkelijkst. Je kunt er ook voor kiezen om een hele appel te nemen, maar die moet dan ongeveer een uur in de oven staan. Eerlijk gezegd vind ik het wel leuk staan, maar ook erg onhandig met eten. Daarom gaan ik voor de gesneden variant.
Ingrediënten Appeltjes uit de oven met Custard
voor 4 porties
4 appels (bijvoorbeeld Elstar)
2 theelepels kaneel
2 a 4 eetlepels basterdsuiker
sap van 1 citroen
Custard
250 ml slagroom
1 vanillepeul
3 ei dooiers
1 theelepel maïzena
2 theelepels poedersuiker
Pin deze Appeltjes uit de oven met Custard!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.