Appeltjes uit de oven met Custard

Deel met vrienden en familie

Iets simpels, zoals warme appeltjes uit de oven met custard, kan zoooooo lekker zijn! Echte herfstsmaken, die stiekem gewoon het hele jaar door lekker zijn! Lees je mee voor het recept?

Appeltjes uit de oven met kaneel

Warme appeltjes zelf zijn natuurlijk al lekker en de custard maakt het helemaal af. Heb je geen zin om zelf custard te maken, dan kun je dit ook gewoon vervangen door vanille vla. Of het gewoon helemaal weg laten 🙂

Ik kies ervoor om de appeltjes in kleine stukken te snijden, dan garen ze het makkelijkst. Je kunt er ook voor kiezen om een hele appel te nemen, maar die moet dan ongeveer een uur in de oven staan. Eerlijk gezegd vind ik het wel leuk staan, maar ook erg onhandig met eten. Daarom gaan ik voor de gesneden variant.

Ingrediënten Appeltjes uit de oven met Custard

voor 4 porties
4 appels (bijvoorbeeld Elstar)
2 theelepels kaneel
2 a 4 eetlepels basterdsuiker
sap van 1 citroen

Custard
250 ml slagroom
1 vanillepeul
3 ei dooiers
1 theelepel maïzena
2 theelepels poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appeltjes en snijd ze in kleine blokjes. Meng de suiker, kaneel en het sap van de citroen er doorheen en plaats de appeltjes voor 15 minuten in de oven, bijvoorbeeld in van die kleine schattige ovenschaaltjes.
  2. Ondertussen kun je de custard gaan maken. Snijd de vanillepeul open en schraap deze leeg in een pannetje met de slagroom. Gooi de peul erbij en breng deze zachtjes aan de kook. Net als het begint te borrelen haal je het van de warmtebron en vis je de vanille peul er weer uit.
  3. Mix in een kom de ei dooiers, maizena en poedersuiker goed door elkaar. Giet de warme slagroom er overheen en roer dit ondertussen goed door.
  4. Giet dit vervolgens weer terug in je pan en warm die voorzichtig, terwijl je constant blijft roeren. Zodra je custard de gewenste dikte heeft bereikt, zo ongeveer als vla, is het klaar. Giet de custard over je warme appeltjes heen.

Hmmmm… eet smakelijk! Heerlijk voor een koude zondagochtend 🙂

 

Pin deze Appeltjes uit de oven met Custard!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Appeltjes uit de oven met custard

Deel met vrienden en familie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close