Arepa di Pampuna – Antilliaanse pannenkoeken!

Deel met vrienden en familie

Arepa di Pampuna zijn heerlijke Antilliaanse pompoenpannenkoeken met kaneel en, als je dat lekker vindt, rozijnen. Ik ken ze uit Curacao, maar ook weer terug in Nederland smaken ze heerlijk. Je kunt deze lichtzoete pompoenpannenkoeken eten als ontbijt, lunch of tussendoortje, maar ook zeker als toetje!

Arepa di Pampuna

Arepa di Pampuna zijn de pompoen pannenkoekjes met pompoen en kaneel. Je kunt hier flespompoen of van de kleine oranje pompoen voor gebruiken. Ik gebruik het liefst die laatste voor de arepa’s, die zijn naar mijn mening net even zoeter en hebben wat meer smaak. Officieel horen ze met rozijn, maar net als bij oliebollen en bij voorbeeld Kaiserschmarrn zijn de meningen daar nogal over verdeeld. Laat ze dus gerust weg, of week ze juist even in Rum.

Serveer de pompoen pannenkoekeen met een heerlijk glas Awa di lamunchi en je hebt een klein Caribisch feestje waarbij je weer even in Curaçao waant zonder hier een vliegticket voor hoeft te kopen. 

Antilliaanse pompoen pannenkoeken uit Curaçao

Antilliaanse pannenkoeken met pompoen

Deze Antilliaanse pannenkoeken zijn op zichzelf al ontzettend lekker, maar met een kneepje limoensap maak je ze nog lekkerder en nét even wat frisser. Een klein beetje honing of agave geeft ze iets meer zoet. Iets meer vullend geen probleem? Het is natuurlijk absoluut niet Antilliaans, maar met een goede klodder clotted cream zijn ze helemaal hemels. 

Arepa di Pampuna (Antilliaanse pannenkoeken met pompoen)

Arepa di Pampuna zijn heerlijke Antilliaanse pompoenpannenkoeken met kaneel en, als je dat lekker vindt, rozijnen. Ik ken ze uit Curacao, maar ook weer terug in Nederland smaken ze heerlijk. Je kunt deze lichtzoete pompoenpannenkoeken eten als ontbijt, lunch of tussendoortje, maar ook zeker als toetje!
Porties 15 kleine pannenkoekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • staafmixer of NutriBullet

Ingrediënten

  • 250 gr pompoen
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1.5 eetlepel suiker
  • 100 gr bloem (zie notitie)
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 0.5 eetlepel bakpoeder
  • olie of boter om mee te bakken

Optioneel

  • rozijnen
  • limoen
  • clotted cream

Instructies

  • Kook de pompoen met een snufje zout gaar en giet goed af. Hoe lang de pompoen moet koken wisselt heel erg per pompoen, gewoon even testen dus. Pureer de pompoen samen met de melk tot een papje.
    250 gr pompoen, 100 ml melk
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar en mix hier het ei en de pompoen doorheen, tot je een glad beslag hebt. Niet langer roeren dan nodig.
    1 ei, 1.5 eetlepel suiker, 100 gr bloem, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 0.5 eetlepel bakpoeder
  • Bak de pannenkoekjes met wat olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi eventueel nadat je het beslag in de pan hebt geschept, alle pannenkoekjes met een paar rozijnen.
    olie of boter om mee te bakken, rozijnen
  • Maak de pannenkoekjes af zoals jij dat lekker vindt, bijvoorbeeld met limoen en clotted cream, maar kies gerust je eigen favoriete topping!
Auteur: Mariska
calorieën: 38kcal
Gang: brunch, lunch, ontbijt, Zoetigheid
Keuken: Antiliaans, Caribisch
Trefwoord: kidsproof, pannenkoek, Pompoen

Nutrition

Calorieën: 38kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 1g | Fat: 0.3g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.04g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 45mg | Potassium: 75mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1430IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 37mg | Iron: 0.5mg

Pin dit recept voor Arepa di Pampuna

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Arepa di Pampuna Antilliaanse pompoen pannenkoeken

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close