Arepa di Pampuna zijn heerlijke Antilliaanse pompoenpannenkoeken met kaneel en, als je dat lekker vindt, rozijnen. Ik ken ze uit Curacao, maar ook weer terug in Nederland smaken ze heerlijk. Je kunt deze lichtzoete pompoenpannenkoeken eten als ontbijt, lunch of tussendoortje, maar ook zeker als toetje!
Arepa di Pampuna
Arepa di Pampuna zijn de pompoen pannenkoekjes met pompoen en kaneel. Je kunt hier flespompoen of van de kleine oranje pompoen voor gebruiken. Ik gebruik het liefst die laatste voor de arepa’s, die zijn naar mijn mening net even zoeter en hebben wat meer smaak. Officieel horen ze met rozijn, maar net als bij oliebollen en bij voorbeeld Kaiserschmarrn zijn de meningen daar nogal over verdeeld. Laat ze dus gerust weg, of week ze juist even in Rum.
Serveer de pompoen pannenkoekeen met een heerlijk glas Awa di lamunchi en je hebt een klein Caribisch feestje waarbij je weer even in Curaçao waant zonder hier een vliegticket voor hoeft te kopen.
Antilliaanse pannenkoeken met pompoen
Deze Antilliaanse pannenkoeken zijn op zichzelf al ontzettend lekker, maar met een kneepje limoensap maak je ze nog lekkerder en nét even wat frisser. Een klein beetje honing of agave geeft ze iets meer zoet. Iets meer vullend geen probleem? Het is natuurlijk absoluut niet Antilliaans, maar met een goede klodder clotted cream zijn ze helemaal hemels.
Pin dit recept voor Arepa di Pampuna
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.