Artisjok, spinazie en ricotta borrelpizza

Artisjok, spinazie en ricotta pizza rolletjes
Artisjok, spinazie en ricotta borrelpizza! Heerlijk smaakvol door de artisjok en spinazie en lekker smeuïg door de ricotta! Geweldig voor op een feestje, maar ook gewoon voor een zondagavond met een glas wijn voor de tv.

Tante Fanny daagde ons uit om aan de slag te gaan met een van hun soorten pizzadeeg. Dat hoef je ons geen tweede keer te zeggen, we zijn namelijk gek op de degen van Tante Fanny. We kozen voor de pizzakit met saus, om er een heerlijke artisjok, spinazie en ricotta borrelpizza van te maken!

Hoe leuk is het resultaat geworden (naast lekker natuurlijk)!! Heb je geen ronde bakvorm? Geeft niet! Je kunt dit recept ook gewoon in een vierkante vorm maken. Of zelfs helemaal zonder vorm en gewoon losse rolletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat leggen.

Neem deze borrelpizza lekker mee naar vrienden. Reken wel op vragen als ‘heb je dit zelf gemaakt?’ inclusief verbaasde blikken. Met een grote glimlach op je gezicht kun je volmondig ‘ja’ zeggen; dat je het deeg niet zelf hebt gemaakt hoeft niemand te weten, dat blijft ons geheimpje 😉

We love pizza

Dit recept is niet het eerste pizza recept wat op Flying Foodie verschijnt, want: we love pizza!
Eerder maakten we al:

Ingrediënten Artisjok, spinazie en ricotta borrelpizza

2 tenen knoflook
150 gr verse spinazie
1 blik artisjokkenharten
100 gr ricotta
rasp van de schil van een kwart citroen
zout & peper
1 rol pizzadeeg
olijfolie

Overige benodigdheden: 1 ronde bakvorm van ongeveer 25cm, koekenpan, spatel en een scherp mes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de bakvorm in met een heel klein beetje olijfolie.
  2. Snijd de knoflook fijn. Giet het blik met artisjokkenharten af en snijd de inhoud fijn.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook een minuut in. Voeg de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie zacht en geslonken is.
  4. Zet de warmtebron laag en roer de gesneden artisjokkenharten en ricotta er goed doorheen. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoekig vlak. Besmeer met het ricotta mengsel. Vergeet ook zeker de randjes niet.
  6. Rol het deeg op, zodat je een mooie, lange rol krijgt. Je kunt een stuk bakpapier gebruiken als hulpmiddel bij het rollen; een beetje zoals je dit ook doet bij een sushi-rol.
  7. Snijd het deeg in rolletjes van 1 tot 1,5 cm. Plaats de rolletjes van buiten naar binnen in de ronde vorm.
  8. Bak de pizza in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Tip 1: Bij warm weer kan het deeg zacht worden, wat het snijden van mooie rolletjes moeilijk maakt. Leg in dat geval de rol even in de vriezer, zo’n 10 minuten en je zult zien dat het veel beter gaat.

Tip 2: De tomatensaus die bij het pizzadeeg van Tante Fanny zit is erg lekker als dipsaus bij deze rolletjes!

Pizza rolletjes in tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *