Aruba Ariba; Een heerlijke tropische cocktail

Aruba Ariba

Tijdens mijn verblijf op Aruba kwam ik in aanraking met hun nationale cocktail; de Aruba Ariba. Iedereen die wel eens op Aruba is geweest, weet precies waar ik het over heb. Heeeeerlijk!! Super zomers, een waar tropisch paradijs in een glas. Vandaag deel ik het recept voor de Aruba Ariba met jullie, voor jullie eigen tropische ervaring. Ik laat het druiligere weer achter me tijdens het drinken. Ik sluit mijn ogen en waan mij weer op Aruba, waar het altijd zomer is!

Het originele recept voor de Aruba Ariba vraagt op Coecoei likeur. Voor zover ik weet, is dit alleen te koop op Aruba. Erg leuk dus om mee te nemen als aandenken aan je verblijf. Een goede vervanging voor Coecoei is rode grenadine, al dan niet gemixt met sambuca.

Benodigdheden Aruba Ariba

6 delen Ananassap
1 deel Wodka
1 deel Witte rum
1/4 deel Coecoei likeur   —> of rode grenadine
1/4 deel Creme de Banana
6 delen Jus d’Orange
6 delen Cranberrysap

Bereiding Aruba Ariba

  1. Doe alle ingrediënten in een shaker met veel ijs en schud goed.
  2. Schenk je cocktail door een zeef uit in een cocktailglas. Mocht je geen shaker hebben, dan kun je het ook gewoon door elkaar roeren met een lepel. Voor het echte vakantie gevoel schenk ik hem zelf in een plastic beker en versier ik hem met die gekke kersjes en een schijfje citroen. Aruba here I come!!

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *