Authentieke Thaise Panang Curry met kip

Deel met vrienden en familie

Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.

Rode of Panang curry?

Rode curry en Panang curry lijken heel erg op elkaar. De basis currypasta die gebruikt wordt is vaak hetzelfde. Bij Panang curry horen pinda’s, bij sommige currypasta’s zit dit er al in, maar zelf kies ik ervoor om deze pas toe te voegen wanneer ik de curry maak.

Een rode curry als gerecht lijkt ook bijna een soep, net zoals groene curry, waar een Panang curry iets droger is en qua dikte meer op een Indiase curry lijkt. Panang curry is ook wat zachter en zoeter dan een rode curry, door de toevoeging van de pinda’s.

Thaise Panang curry

Ingrediënten Thaise Panang Curry met kip

voor twee personen

2 eetlepels Panang currypasta (of rode currypasta)
1 kipfilet
400 ml kokosmelk
2 eetlepels fijngehakte / gestampte pinda’s
1 eetlepel vissaus
1 theelepel palmsuiker
rode chili
1 à 2 kaffir lime blaadjes

Bereiding

 1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes.
 2. Verwarm in een wok of een diepe pan de helft van de kokosmelk. Bak totdat de kokosmelk dikker wordt en de olie vrijkomt. Als je bang bent dat het echt aan gaat branden voeg je een scheutje kokosmelk toe.
 3. Voeg de currypasta en pinda’s toe en bak de currypasta in de kokosmelk. Klinkt vreemd misschien, maar het werkt,  geloof me. Tip: dit is de techniek die in Thailand veelal wordt gebruikt voor het maken van deze curry. Voel je je niet helemaal op je gemak, dan kan het ook anders. Neem dan een klein beetje olie en bak hier eerst de currypasta in. Voeg daarna een deel van de kokosmelk toe en kook dit in.
 4. Voeg kipfilet en de rest van de kokosmelk toe aan de pan en bak al roerend tot de kipfilet gaar is en de saus de juiste dikte heeft. De saus wordt zoals boven beschreven een stuk dikker dan bij een groene curry. Maak af met de vissaus en de palmsuiker.
 5. Snijd de rode chili en de kaffir lime blaadjes in dunne reepjes en garneer je curry ermee.

Pssst… de kaffir lime blaadjes zitten er echt in voor de smaak. Deze eet je niet op. Beetje net zoals kruidnagels in een stoofpot.

 

Pin deze Panang Curry!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Zonder pakjes of zakjes in de aanhef maar het eerste dat ik zie is: neem 2 lepels rode curry pasta….

  1. Als je op de link klikt zie je het recept waarmee je zelf currypasta maakt

 2. Maarten says:

  Hoi Mariska,

  Dank voor het recept en de wijze van currypasta maken : ) Zojuist een waardige eerste poging gedaan maar die van jouw ziet er toch vele malen beter uit. Jouw saus is bijvoorbeeld schitterend rood war die van mij hoogstens oranje was lol.

  Voor wie het weten wil. Dit recept is volledig glutenvrij (vissaus even checken).

  1. Hi Maarten, mijn saus is niet echt rood hoor maar ook een bruin oranje. Was hij echt erg licht? Dan kan het helpen om de kokosmelk wat meer in te koken.
   Hoop dat het ondanks de kleur wel goed gesmaakt heeft.

 3. Maarten says:

  Zojuist bij poging twee. Helemaal top!! Mooie kleur en heerlijke smaak : )

  Dank je wel Mariska

  1. Top Maarten, ik hoop dat je er van genoten hebt.

 4. Hoi Mariska,
  Wat doe je met de 2e helft van de kokosmelk?

  1. Mariska Author says:

   Die voeg je in de stap er na toe, samen met de kip

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close