Authentieke Thaise Panang Curry met kip

Deel met vrienden en familie

Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.

Rode of Panang curry?

Rode curry en Panang curry lijken heel erg op elkaar. De basis currypasta die gebruikt wordt is vaak hetzelfde. Bij Panang curry horen pinda’s, bij sommige currypasta’s zit dit er al in, maar zelf kies ik ervoor om deze pas toe te voegen wanneer ik de curry maak.

Een rode curry als gerecht lijkt ook bijna een soep, net zoals groene curry, waar een Panang curry iets droger is en qua dikte meer op een Indiase curry lijkt. Panang curry is ook wat zachter en zoeter dan een rode curry, door de toevoeging van de pinda’s.

Thaise Panang curry

Authentieke Thaise Panang Curry met kip

Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels Panang currypasta  of rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels pinda fijn gehakt/gestampt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 1 rode chili
  • 1 a 2 blaadjes kaffir lime

Instructies

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes.
    1 kipfilet
  • Verwarm in een wok of een diepe pan de helft van de kokosmelk. Bak totdat de kokosmelk dikker wordt en de olie vrijkomt. Als je bang bent dat het echt aan gaat branden voeg je een scheutje kokosmelk toe.
    400 ml kokosmelk
  • Voeg de currypasta en pinda’s toe en bak de currypasta in de kokosmelk. Klinkt vreemd misschien, maar het werkt,  geloof me. 
    Tip: dit is de techniek die in Thailand veelal wordt gebruikt voor het maken van deze curry. Voel je je niet helemaal op je gemak, dan kan het ook anders. Neem dan een klein beetje olie en bak hier eerst de currypasta in. Voeg daarna een deel van de kokosmelk toe en kook dit in.
    2 eetlepels Panang currypasta , 2 eetlepels pinda
  • Voeg kipfilet en de rest van de kokosmelk toe aan de pan en bak al roerend tot de kipfilet gaar is en de saus de juiste dikte heeft. De saus wordt zoals boven beschreven een stuk dikker dan bij een groene curry.
    1 kipfilet, 400 ml kokosmelk
  • Maak af met de vissaus en de palmsuiker.
    1 eetlepel vissaus, 1 theelepel palmsuiker
  • Snijd de rode chili en de kaffir lime blaadjes in dunne reepjes en garneer je curry ermee.
    1 a 2 blaadjes kaffir lime, 1 rode chili
Auteur: Mariska
calorieën: 662kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: curry, thaise curry

Nutrition

Calorieën: 662kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 27g | Fat: 57g | Saturated Fat: 45g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 844mg | Potassium: 1021mg | Fiber: 6g | Sugar: 11g | Vitamin A: 2603IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 75mg | Iron: 5mg

Meer recepten uit de Thaise keuken

Als je dit recept lekker vind, dan kan je volgende recepten vast ook waarderen:

Pin deze Panang Curry!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Zonder pakjes of zakjes in de aanhef maar het eerste dat ik zie is: neem 2 lepels rode curry pasta….

    1. Als je op de link klikt zie je het recept waarmee je zelf currypasta maakt

  2. Maarten says:

    Hoi Mariska,

    Dank voor het recept en de wijze van currypasta maken : ) Zojuist een waardige eerste poging gedaan maar die van jouw ziet er toch vele malen beter uit. Jouw saus is bijvoorbeeld schitterend rood war die van mij hoogstens oranje was lol.

    Voor wie het weten wil. Dit recept is volledig glutenvrij (vissaus even checken).

    1. Hi Maarten, mijn saus is niet echt rood hoor maar ook een bruin oranje. Was hij echt erg licht? Dan kan het helpen om de kokosmelk wat meer in te koken.
      Hoop dat het ondanks de kleur wel goed gesmaakt heeft.

  3. Maarten says:

    Zojuist bij poging twee. Helemaal top!! Mooie kleur en heerlijke smaak : )

    Dank je wel Mariska

    1. Top Maarten, ik hoop dat je er van genoten hebt.

  4. Hoi Mariska,
    Wat doe je met de 2e helft van de kokosmelk?

    1. Mariska Author says:

      Die voeg je in de stap er na toe, samen met de kip

  5. Zojuist gemaakt (zonder de pinda’s), heerlijk!

  6. Het zou erg handig zijn als je het recept met een druk op de knop kan uitprinten.

    1. Mariska Author says:

      Die zit er ook zeker op

  7. Favoriet recept, al wel 10x gemaakt. Ik maak het met de panang pasta van Thai Heritage

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close