Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.
Rode of Panang curry?
Rode curry en Panang curry lijken heel erg op elkaar. De basis currypasta die gebruikt wordt is vaak hetzelfde. Bij Panang curry horen pinda’s, bij sommige currypasta’s zit dit er al in, maar zelf kies ik ervoor om deze pas toe te voegen wanneer ik de curry maak.
Een rode curry als gerecht lijkt ook bijna een soep, net zoals groene curry, waar een Panang curry iets droger is en qua dikte meer op een Indiase curry lijkt. Panang curry is ook wat zachter en zoeter dan een rode curry, door de toevoeging van de pinda’s.
Meer recepten uit de Thaise keuken
Als je dit recept lekker vind, dan kan je volgende recepten vast ook waarderen:
- Thaise groene curry met garnalen
- Thaise Beef Saté
- Thai Fried Rice met garnalen (Thaise nasi)
- Thaise groene curry met authentieke ingrediënten
- Thaise gehakt en watermeloen salade (pittig en fris!)
Pin deze Panang Curry!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Zonder pakjes of zakjes in de aanhef maar het eerste dat ik zie is: neem 2 lepels rode curry pasta….
Als je op de link klikt zie je het recept waarmee je zelf currypasta maakt
Hoi Mariska,
Dank voor het recept en de wijze van currypasta maken : ) Zojuist een waardige eerste poging gedaan maar die van jouw ziet er toch vele malen beter uit. Jouw saus is bijvoorbeeld schitterend rood war die van mij hoogstens oranje was lol.
Voor wie het weten wil. Dit recept is volledig glutenvrij (vissaus even checken).
Hi Maarten, mijn saus is niet echt rood hoor maar ook een bruin oranje. Was hij echt erg licht? Dan kan het helpen om de kokosmelk wat meer in te koken.
Hoop dat het ondanks de kleur wel goed gesmaakt heeft.
Zojuist bij poging twee. Helemaal top!! Mooie kleur en heerlijke smaak : )
Dank je wel Mariska
Top Maarten, ik hoop dat je er van genoten hebt.
Hoi Mariska,
Wat doe je met de 2e helft van de kokosmelk?
Die voeg je in de stap er na toe, samen met de kip
Zojuist gemaakt (zonder de pinda’s), heerlijk!
Het zou erg handig zijn als je het recept met een druk op de knop kan uitprinten.
Die zit er ook zeker op
Favoriet recept, al wel 10x gemaakt. Ik maak het met de panang pasta van Thai Heritage