Authentieke Thaise Panang Curry met kip

Thaise penang curry met kip

Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.

Rode of Panang curry?

Rode curry en Panang curry lijken heel erg op elkaar. De basis currypasta die gebruikt wordt is vaak hetzelfde. Bij Panang curry horen pinda’s, bij sommige currypasta’s zit dit er al in, maar zelf kies ik ervoor om deze pas toe te voegen wanneer ik de curry maak.

Een rode curry als gerecht lijkt ook bijna een soep, net zoals groene curry, waar een Panang curry iets droger is en qua dikte meer op een Indiase curry lijkt. Panang curry is ook wat zachter en zoeter dan een rode curry, door de toevoeging van de pinda’s.

Thaise Panang curry

Ingrediënten Thaise Panang Curry met kip

voor twee personen

2 eetlepels Panang currypasta (of rode currypasta)
1 kipfilet
400 ml kokosmelk
2 eetlepels fijngehakte / gestampte pinda’s
1 eetlepel vissaus
1 theelepel palmsuiker
rode chili
1 à 2 kaffir lime blaadjes

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes of blokjes.
  2. Verwarm in een wok of een diepe pan de helft van de kokosmelk. Bak totdat de kokosmelk dikker wordt en de olie vrijkomt. Als je bang bent dat het echt aan gaat branden voeg je een scheutje kokosmelk toe.
  3. Voeg de currypasta en pinda’s toe en bak de currypasta in de kokosmelk. Klinkt vreemd misschien, maar het werkt,  geloof me. Tip: dit is de techniek die in Thailand veelal wordt gebruikt voor het maken van deze curry. Voel je je niet helemaal op je gemak, dan kan het ook anders. Neem dan een klein beetje olie en bak hier eerst de currypasta in. Voeg daarna een deel van de kokosmelk toe en kook dit in.
  4. Voeg kipfilet toe aan de pan en bak al roerend tot de kipfilet gaar is en de saus de juiste dikte heeft. De saus wordt zoals boven beschreven een stuk dikker dan bij een groene curry. Maak af met de vissaus en de palmsuiker.
  5. Snijd de rode chili en de kaffir lime blaadjes in dunne reepjes en garneer je curry ermee.

Pssst… de kaffir lime blaadjes zitten er echt in voor de smaak. Deze eet je niet op. Beetje net zoals kruidnagels in een stoofpot.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *