Avocado Hummus

Recept smeuige hummus met avocado hoemoes

Avocado Hummus zou de nieuwste trend in hummusland moeten zijn! Hummus of Hoemoes is een heerlijk hartige vegetarisch dip uit het midden oosten. Super makkelijk en snel te maken, maar vaak ook een beetje muffig. Door het toevoegen van avocado los je dat probleem helemaal op! Dit recept voor avocado hummus heeft wat weg van een kruising tussen hummus en guacamole. Heerlijk smeuïg en fris.

Van veel mensen krijg ik te horen dat ze hummus muf vinden. Dit is makkelijk om te lossen, door het ten eerst zelf te maken in plaats van kant en klaar te kopen en ten tweede avocado toe te voegen. Het is amper werk, en je hebt zeker met behulp van een keukenmachine binnen no time een heerlijke avocado hummus op tafel staan. Weg met de mufheid!

Benodigdheden Avocado Hummus

200 gr gekookte kikkererwten
1 rijpe avocado
2 teentjes knoflook
sap van een halve citroen
Olijf olie, zout & peper

Bereiding Avocado Hummus

  1. Maal de kikkererwten, knoflook en avocado in de keukenmachine (of blender/ staafmixer) tot het een pasta begint te vormen.
  2. Voeg citroen sap toe en vervolgens beetje bij beetje olijf olie tot je hummus heerlijk smeuïg is.
  3. Breng op smaak met wat zout en peper.

Variatie tip: Voeg ook eens wat verse peterselie, koriander en/of munt toe aan je hummus! Dit geeft net even die kleine twist aan je hartige dip.

4 Comments

  • Dalinka schreef:

    Hmm ziet er goed uit! Eigenlijk is hummus zo makkelijk te maken, maar desondanks koop ik het toch altijd kant en klaar uit de supermarkt. Ik ga dit recept opschrijven in mijn receptenboekje om het binnenkort toch maar eens zelf te gaan maken!

    • Mariska schreef:

      Ik begrijp het wel hoor, ik heb dat ook tijden gehad met een aantal producten. Probeer het alleen steeds minder te doen, omdat het zelf maken vaak toch zoveel lekkerder is dan wat je in de supermarkt kan kopen 🙂

      Ik hoop dat het je zal smaken 🙂

  • Cynthia schreef:

    Klinkt heel lekker! Mooie foto heb je ook gemaakt trouwens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *