Avocado met ei uit de oven – Lekker & Gezond

Deel met vrienden en familie

avocado met ei uit de oven
Avocado met ei uit de oven is een lekker en gezond recept. Heerlijk voor in de ochtend als een goed begin van de dag, maar ook heel fijn als lunch voor op die dagen dat je net even wat meer tijd hebt om wat klaar te maken.

Ik ben gek op avocado’s. Ze zijn heerlijk romig en je kunt er alle kanten mee op. De combinatie met ei is echt top. Eén nadeel van avocado’s is alleen dat het haast onmogelijk lijkt de perfect rijpe avocado te vinden. Ze zijn altijd te hard, dan lijken ze 1 minuut rijp te zijn, om vervolgens meteen door te schieten naar overrijp. Ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

Omdat de avocado’s in de oven als het waren een beetje gebakken worden in de oven, is het voor dit recept niet erg als de avocado’s niet perfect rijp zijn.

Benodigdheden Avocado met ei uit de oven

1 rijpe of bijna rijpe avocado
2 eieren
zout

Optioneel:
chili flakes, peper, bieslook, tabasco etc.

Bereiding Avocado met ei uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Snijd de avocado doormidden. Nu is het grote moment daar om te zien of er een grote of een kleine pit in zit. Dit is één van weinige momenten dat je hoopt dat er een grote pit in zit. Bij de laatste keer dat ik mijn avocado’s met ei ging maken waren mijn pitjes zo klein dat er misschien een kwarteleitje in zou passen.
  3. Hol eventueel de avocado een beetje uit, zodat er meer ei in past en eet de restantjes lekker op. Neem een schaaltje en breek je ei er boven. Schep eerst het eigeel in je avocado en vul vervolgens aan met eiwit, tot je avocado vol is. Besprenkel met zout.
  4. Bak de avocado met ei 12 tot 15 minuten in de oven, tot de eieren gaar zijn. Besprenkel naar smaak met peper, chilli flakes en/of bieslook.

Eet smakelijk!

Ga jij ze proberen?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oh jummie! Zo simpel maar het klinkt zo lekker! Dit is nog eens een leuke manier om het juiste voedsel binnen te krijgen 😊

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close