Avocadoboter is fris en romig tegelijk. Zoek een paar rijpe avocado’s, pak je lekkerste boter en we kunnen aan de slag! Heerlijk op een stukje brood, maar ook fantastisch onder een gebakken eitje of bij de pasta!
Foodblog Swap
De Foodblog Swap is een maandelijks ‘evenement’ waarbij foodbloggers een recept van een ander onderhanden nemen, en er met een twist een heel eigen recept van maken. Super leuk om te doen en geeft vaak weer veel inspiratie. Deze keer mocht ik aan de slag met Elisabeths Magazine en gaf ik haar avocado kruidenboter een twist.
Ik heb de ingrediënten wat aangepast met onder andere dille, dragon en sumak en in plaats van een staafmixer gebruik ik een mixer om de boter heerlijk luchtig te krijgen.
Dragon is bij mij in de buurt altijd moeilijk te krijgen, maar je kunt het ook vervangen door meer dille of koriander.
Avocadoboter
Dit recept voor avocadoboter is multi-inzetbaar, eigenlijk overal waar je ook gewone kruidenboter zou gebruiken, kun je avocadoboter inzetten. Misstaat ook zeker niet bij zowel een Kerst- als Paastafel!
Op de foto heb ik het afgemaakt met partjes aangemaakte tomaat (extra virgin olijfolie en grof zeezout), een takje dille en nog wat extra sumak. Het oog wil ook wat natuurlijk 😉
Pin dit recept voor Avocadoboter!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.