Awa di lamunchi

Awa di lamunchi is een heerlijk limoendrankje dat veel gedronken wordt op Curaçao. Met slechts drie ingrediënten maak je dit heerlijke en dorstlessende limoendrankje in een handomdraai zelf thuis. Lekker bij een zomerse picknick, bij de barbecue of waan je gewoon even op een Caribisch eiland, terwijl je met je bol in de zon op je balkon zit.

Limoendrankje uit Curaçao

Na alle reisinspiratie en tips voor een reis naar Curaçao kunnen de recepten natuurlijk ook niet uitblijven! We beginnen met awa di limunchi. Een echte favoriet, want het is heerlijk fris en dorstlessend, perfect dus voor het altijd zonnige weer op het eiland. In tegenstelling tot het andere bekende drankje van het eiland, Blue Curaçao, is dit limoendrankje helemaal alcoholvrij. Maakt het meteen kidsproof!

limoenen in schaal
limoenen op roze achtergrond

Hoe maak je Awa di Lamunchi

Er zijn grofweg twee manieren om awa di lamunchi te maken: met zelfgemaakte siroop of met suiker. Zelf siroop maken is natuurlijk luxer, wanneer je gewoon suiker gebruikt heb je de kans dat er nog wat suikerkorreltjes overblijven. Zelf vind ik dat niet zo’n probleem en ook in veel restaurants op het eiland krijg je het op die manier. Voor de rest is het een kwestie van een glas vullen met ijs en limoenen persen. Water en suiker of siroop erbij en goed doorroeren!

 

Meer tropische inspiratie?

Kijk dan ook eens bij:

Awa di lamunchi

Awa di lamunchi is een heerlijk limoendrankje dat veel gedronken wordt op Curaçao. Met slechts drie ingrediënten maak je dit heerlijke en dorstlessende limoendrankje in een handomdraai zelf thuis. Lekker bij een zomerse picknick, bij de barbecue of waan je gewoon even op een Caribisch eiland, terwijl je met je bol in de zon op je balkon zit.
Porties 1 persoon
Voorbereidingstijd 1 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 1,5 stuks limoen
  • suiker zie bereiding
  • water
  • ijsblokjes

Instructies

De makkelijkste manier

  • Pers het sap uit de limoenen en meng dit (naar smaak) met suiker. Meestal is 1 schepje zat, tenzij je een zoetekauw bent.
  • Vul een glas met ijs, schenk hier de limoen bij en vul aan met water. Roer kort door en je bent klaar om te genieten van je awa di lamunchi.

Met siroop

  • Meng 100 gr suiker met 100 ml water en verwarm dit al roerend.
  • Zodra je geen suiker meer ziet, mag je het laten afkoelen. Je kunt ook goed voor meerdere keren porties siroop maken.
  • Vul een glas met ijs, schenk hier de limoen bij met een scheutje siroop en vul aan met water. Roer kort door en je bent klaar om te genieten van je awa di lamunchi!
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: Antiliaans, Caribisch
Trefwoord: alcoholvrij, curacao, Drankje, limoen, zomers

Pin deze Awa di Lamunchi!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Awa di lamunchi

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close