Aziatische appel crumble is heerlijk fris en fruitig. Lekkere zachte, zoetzure appeltjes met een knapperige crumble korst. Jong of juist stokoud, dit toetje tovert een glimlach op je gezicht. Lekker zo, maar natuurlijk helemaal een feest met een bolletje ijs erbij! Sla de appels alvast in, dit recept ga je nog heel vaak maken!
Aziatische appel crumble met Indonesische smaakmakers
In de vulling van deze crumble vinden we heerlijke Aziatische smaakmakkers terug, zoals:
- Kaffir lime (djeroek poeroet)
- Limoen
- Gember
- En donkerbruine basterdsuiker
De crumble topping lijkt heel erg op een “gewoon” crumble-beslag, maar in deze versie zit een klein handje pinda’s verstopt! Net genoeg om verrast te worden: hmm, wat is dat toch? Om snel nog een hap te nemen. Het zijn allemaal smaakmakers die veel voorkomen in de Indonesische keuken, alleen dan vaak in een hartig gerecht. Bijna alle smaakmakers van deze Aziatische crumble komen bijvoorbeeld ook voor in een Indonesische satésaus. Grappig hoe je met veel dezelfde ingrediënten toch een totaal ander gerecht kunt maken, want deze appel crumble smaakt absoluut niet naar satésaus!
Welke appels gebruik je?
Zelf heb ik kleine, zoete appeltjes gebruikt voor mijn appel crumble. Die hebben we vaak liggen, dus dat is makkelijk in gebruik. Jonagold, Kanzi, en Elstars werken ook allemaal prima. Kies gewoon wat je hebt liggen of wat goed verkrijgbaar is. Een zuurdere groene appel, zoals een Granny Smith, zou ik niet aanraden in combinatie met de limoen die we gebruiken in dit gerecht.
Pin deze Aziatische appel crumble!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden