Aziatische Carpaccio

Deel met vrienden en familie

Aziatische Carpaccio is de geliefde klassieker, maar dan met een Oosterse twist. De fantastisch lekkere dressing zit verstopt onder de dunne plakjes vlees en zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaals als voorgerecht en ook nog eens koolhydraatarm, mocht je daar op willen letten.

Aziatische Carpaccio

Onze Aziatische carpaccio is een heerlijke combinatie van een hartige Aziatische saus, dunne plakjes rundvlees, frisse lente-ui en knapperig gebakken stukjes knoflook. Voor de liefhebber van pit serveren we dit voorgerecht met wat chili-olie. Dit recept werkt trouwens ook heel goed met stukjes dungesneden zalm en/of tonijn. In dat geval zou je de saus kunnen versimpelen door alleen ponzu te gebruiken. Deze saus is kant-en-klaar te koop en wordt vaak ook gebruikt bij bijvoorbeeld een Tonijn Tataki.

Maak je dit recept voor Kerst, dan is het handig om te weten dat je de saus makkelijk van tevoren kunt maken, maar beter nog niet kan combineren met het vlees. De zuren in de saus garen het vlees namelijk langzaam, en dat wil je niet! 

Aziatische Carpaccio met chili olie
Aziatische voorgerecht voor de kerst carpaccio met een twist

Perfect Vlees

Het lekkerst wordt deze Aziatische Carpaccio als je het zelf maakt met vlees van de slager. Het is super belangrijk dat je vers vlees gebruikt, dat je koopt bij een betrouwbare slager. Je gebruikt hier ossenhaas voor, die je eerst in super dunne plakken snijdt en vervolgens nog eens wat platter slaat. Hier lees je meer over in ons recept om zelf echte carpaccio te maken.

Daar naast hebben we nog veel meer heerlijke kerstrecepten voor je online staan, om je menu compleet te maken. Als je van een Aziatische twist houdt, dan vind je waarschijnlijk Rode Curry Beef Wellington en Pandan Panna Cotta ook ontzettend lekker klinken!

Aziatische Carpaccio

Aziatische Carpaccio is de geliefde klassieker, maar dan met een Oosterse twist. De fantastisch lekkere dressing zit verstopt onder de dunne plakjes vlees en zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaals als voorgerecht en ook nog eens koolhydraatarm, mocht je daar op willen letten.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 4 porties rundercarpaccio

Saus / Dressing

  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel sojasaus Tamari, als je glutenvrij wilt!
  • 1 theelepel vissaus
  • 0.5 theelepel suiker
  • 2 theelepels limoensap
  • 0.25 theelepel gemalen komijn
  • 0.5 teentje knoflook geperst

Opmaak

  • 1 lente-ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olie
  • 1 theelepel sesamzaadjes geroosterd
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
  • chili-olie optioneel
  • 4 partjes limoen optioneel

Instructies

  • Haal de carpaccio uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen, terwijl we de rest voorbereiden.
    4 porties rundercarpaccio
  • Meng alle ingrediënten voor de saus / dressing door elkaar. Proef en voeg naar smaak meer limoen (zuur) of sojasaus (zout) toe.
    2 eetlepels oestersaus, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel vissaus, 0.5 theelepel suiker, 2 theelepels limoensap, 0.25 theelepel gemalen komijn, 0.5 teentje knoflook
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen. Rooster wat sesamzaadjes in een droge koekenpan, tot deze wat donkerder kleuren en lekker gaan geuren. Leg apart.
    1 lente-ui, olie
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak deze in een scheut olie, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op een stukje keukenrol.
  • Verdeel de saus over 4 kleine bordjes en leg hier de carpaccio overheen, zodat het alle saus bedekt.
  • Bestrooi de carpaccio met beide soorten sesamzaadjes, lente-ui en de gebakken knoflook. Serveer met chili-olie apart, extra sojasaus en een partje limoen.
    1 lente-ui, 1 theelepel sesamzaadjes, 1 theelepel zwarte sesamzaadjes, 3 teentjes knoflook
Auteur: Mariska
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, fushion, fusion
Trefwoord: kerst, kerst vlees, kerst voorgerecht

Pin dit recept voor Aziatische Carpaccio!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Carpaccio met ponzu en chili olie

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close