Aziatische Carpaccio is de geliefde klassieker, maar dan met een Oosterse twist. De fantastisch lekkere dressing zit verstopt onder de dunne plakjes vlees en zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaals als voorgerecht en ook nog eens koolhydraatarm, mocht je daar op willen letten.
Aziatische Carpaccio
Onze Aziatische carpaccio is een heerlijke combinatie van een hartige Aziatische saus, dunne plakjes rundvlees, frisse lente-ui en knapperig gebakken stukjes knoflook. Voor de liefhebber van pit serveren we dit voorgerecht met wat chili-olie. Dit recept werkt trouwens ook heel goed met stukjes dungesneden zalm en/of tonijn. In dat geval zou je de saus kunnen versimpelen door alleen ponzu te gebruiken. Deze saus is kant-en-klaar te koop en wordt vaak ook gebruikt bij bijvoorbeeld een Tonijn Tataki.
Maak je dit recept voor Kerst, dan is het handig om te weten dat je de saus makkelijk van tevoren kunt maken, maar beter nog niet kan combineren met het vlees. De zuren in de saus garen het vlees namelijk langzaam, en dat wil je niet!
Perfect Vlees
Het lekkerst wordt deze Aziatische Carpaccio als je het zelf maakt met vlees van de slager. Het is super belangrijk dat je vers vlees gebruikt, dat je koopt bij een betrouwbare slager. Je gebruikt hier ossenhaas voor, die je eerst in super dunne plakken snijdt en vervolgens nog eens wat platter slaat. Hier lees je meer over in ons recept om zelf echte carpaccio te maken.
Daar naast hebben we nog veel meer heerlijke kerstrecepten voor je online staan, om je menu compleet te maken. Als je van een Aziatische twist houdt, dan vind je waarschijnlijk Rode Curry Beef Wellington en Pandan Panna Cotta ook ontzettend lekker klinken!
Pin dit recept voor Aziatische Carpaccio!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.