Heerlijke smeuïge gehaktballetjes met een Aziatische twist. Binnen en handomdraai maak je deze heerlijke gehaktballetjes, die hun Aziatische smaak hebben te danken aan het gebruik van 5-spice. Zowel warm als koud heerlijk.
Aziatische gehaktballetjes met 5-spice
Meestal als ik thuis vraag “wat wil je eten?”, komen gehaktballetjes voor in het rijtje (samen met lasagne, gewokte spinazie en gerookte zalm). Meestal rol ik met mijn ogen (waarom vraag ik het eigenlijk nog?), maar soms rol ik ook gewoon gehaktballetjes. Omdat ik de laatste tijd nogal succesvol geëxperimenteerd heb met gehakt in combinatie met 5-spice, stroop en sojasaus, besloot ik er een keer gehaktballetjes van te maken. Ik kan eerlijk zeggen dat ze echt heel erg geslaagd zijn.
Ik bak mijn balletjes graag af in de oven. Zo blijven ze naar mijn mening lekker smeuïg en verbranden ze niet in de pan. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om ze geheel in de pan af te bakken. Sla dan de stappen met de oven over en laat ze wat langer in de pan.
Stroop??
In dit recept gebruiken we geen honing of suiker, maar stroop! Geloof me dat combineert echt ontzettend goed met de andere smaakmakers in dit recept. Heb je geen stroop in huis? Dan kun je ook honing gebruiken. 5-spice daarentegen is wel erg belangrijk voor dit recept. Het is een Chinese kruidenmix dat bestaat uit een combinatie van venkel, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel en steranijs. Je vindt het in de meeste Aziatische toko’s, maar ik zag dat Jonnie Boer ook een 5-spice mix verkoopt .
Eet smakelijk! Warm zijn ze heerlijk, maar ook koud zijn ze erg lekker!
Pin dit recept voor Aziatische gehaktballetjes met 5-spice!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto van dit recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden
Het recept klinkt ontzettend goed! Deze kruidencombinatie met stroop ga ik eens aan mijn vader doorgeven!
Bedoel je appelstroop?
Nee, ik bedoel gewone stroop. Ik denk wel dat appelstroop ook heel goed zou kunnen.