Aziatische komkommersalade

Deze komkommersaladeĀ heeft een heerlijke, frisse Aziatische twist. In een handomdraai heb je hem op tafel staan. Zoals jullie wel gewend zijn van de Flying Foodie recepten is het ook nog eens super makkelijk om te maken!

Aziatische komkommersalade is bij ons echt een favoriet. Heerlijk simpel en snel te maken en nog eens gezond ook. Zelf eet ik dit graag met knapperige garnalen in een panko jasje, een gegrild stuk tonijn of een lekker biologisch biefstukje.

De prachtige pasta-achtige sliertjes die je hier boven op de fotoĀ ziet, maak ik met een zogenaamde spiraalsnijder. Hiermee maak je in een handomdraai (letterlijk!) van je groenten mooieĀ sliertjes.Ā Die van mijĀ heb ik voorĀ kerst als cadeau gekregen, dus ik weet niet waar hij vandaan komt, maar bij Bol.com heb ik een soortgelijke gevonden: GEFU Spirelli Spiraalsnijder.

Heb je geen spiraalsnijder, dan is dat voor dit recept geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld ook met een kaasschaaf lange plakken maken en deze vervolgens in repen snijden. Of gewoon gaan voor dunne ronde plakjes. Tegenwoordig kun je soms ook in het versvak voorsneden groentes in slierten kopen. Courgette doet het ook heel goed met de dressing uit dit recept.

Ingrediƫnten Aziatische Komkommersalade

voor 2 personen
2 komkommers
2 eetlepels sesamolie
1 teen knoflook, fijn geraspt (of geperst)
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijnazijn
1 flinke theelepel honing
2 theelepels geraspte gember

1 a 2 eetlepels sesamzaad
chili vlokken (optioneel)

Bereiding

  1. Snijd, schaaf of spiralize de komkommers in dunne slierten of plakjes. Laat ze uitlekken in een vergiet.Toast ondertussen in een droge hete pan het sesamzaad, tot deze goudbruin zijn.
  2. Meng de sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn, honing, gember en knoflook doorelkaar. Proef even en voeg eventueel wat meer honing of soja toe.
  3. Haal je komkommer uit de vergiet en depĀ deze goed af met keukenpapier. Giet de saus erover en meng het geheel goed.
  4. Verdeel de Aziatische komkommersalade en strooi er wat sesamzaad en eventueel wat chili vlokken over.

Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Roos // The London Cookbook says:

    Oehhh dit ziet er heerlijk uit! Ik ben nogal verslaafd aan alles snijden met een spiralizer zo dit ga ik zeker maken binnenkort!

    1. Mariska Author says:

      Heerlijk herkenbaar, die periode heb ik ook gehad. Het is nu gelukkig minder geworden, maar met dit recept is echt weer een ideaal ding.

  2. Oh dit lijkt me echt heerlijk zeg!
    Bedankt voor het delen van dit receptje.
    Liefs Lonneke

    1. Mariska Author says:

      Graag gedaan hoor, ik hoop dat het je zal smaken.

Geef een reactie

Close
Ā© Copyright FlyingFoodie
Close