9 Aziatische Recepten met Ei

Deel met vrienden en familie

Ook in Azië zijn ze gek op ei. En dat zie je terug in de heerlijke, gevarieerde gerechten. We delen vandaag 9 favorieten met jou! Martabak, nasi en saoto soep; ze komen allemaal langs.

Een veelvoorkomende toepassing van eieren in Aziatische gerechten is het gebruik ervan als bindmiddel. Eieren worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om vlees- of groentemengsels te binden voor het maken van dumplings, gehaktballen of fritters. Deze recepten hebben we niet opgenomen in onze lijst, op de lijst staan recepten waar ei echt de show steelt!

9 Aziatische recepten met ei

Martabak Telor
Chinese nasi speklapjes
Chinese afhaal Foe yong hai

We beginnen lekker met wat gerechten die heerlijk zijn als lunch óf diner.

Nog meer Aziatische ei recepten

Close up van mayak eggs koriaanse eieren gemarineerd in soja saus
Koreaans gevulde eitjes
Chinees gestoomde eieren met sojasaus en rijst

Maar daar blijft het niet bij, wat dacht je van:

Gerechten met ei in de absolute hoofdrol, met die kenmerkende Aziatische smaken. Waar de gevulde eieren duidelijk een snack zijn, kunnen de andere twee de hele dag door. Beetje rijst erbij en je hebt een maaltijd!

Soepjes met ei

Hartige Pindasoep met ei
Surinaamse saoto soep
Japanse curry noedelsoep Aziatisch recept met ei

In de Aziatische keuken worden eieren ook gebruikt als topping in een soep. Ze geven niet alleen extra smaak en structuur, maar ook extra vulling én het ziet er altijd prachtig uit. Deze drie soepgerechten hebben dus een heerlijk gekookt of gebakken eitje als topping.

Pin deze 9 Aziatische recepten met ei!

Deze recepten niet kwijt raken? Bewaar dan de foto van je favoriete recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Aziatische recepten met ei

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close