Ook in Azië zijn ze gek op ei. En dat zie je terug in de heerlijke, gevarieerde gerechten. We delen vandaag 9 favorieten met jou! Martabak, nasi en saoto soep; ze komen allemaal langs.
Een veelvoorkomende toepassing van eieren in Aziatische gerechten is het gebruik ervan als bindmiddel. Eieren worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om vlees- of groentemengsels te binden voor het maken van dumplings, gehaktballen of fritters. Deze recepten hebben we niet opgenomen in onze lijst, op de lijst staan recepten waar ei echt de show steelt!
9 Aziatische recepten met ei
We beginnen lekker met wat gerechten die heerlijk zijn als lunch óf diner.
- Martabak Telor
- Chinese Nasi met Char Siu lapjes ( of Indonesische Nasi Goreng of Thai Fried Rice )
- Afhaalklassieker Foe Yong Hai
Nog meer Aziatische ei recepten
Maar daar blijft het niet bij, wat dacht je van:
Gerechten met ei in de absolute hoofdrol, met die kenmerkende Aziatische smaken. Waar de gevulde eieren duidelijk een snack zijn, kunnen de andere twee de hele dag door. Beetje rijst erbij en je hebt een maaltijd!
Soepjes met ei
In de Aziatische keuken worden eieren ook gebruikt als topping in een soep. Ze geven niet alleen extra smaak en structuur, maar ook extra vulling én het ziet er altijd prachtig uit. Deze drie soepgerechten hebben dus een heerlijk gekookt of gebakken eitje als topping.
Pin deze 9 Aziatische recepten met ei!
Deze recepten niet kwijt raken? Bewaar dan de foto van je favoriete recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.