Maak je smaakpapillen klaar voor een reis naar Zuidoost-Azië met deze overheerlijke Aziatische steak sandwich! In tegenstelling tot de Philly Cheesesteak, slaan we bij dit broodje de kaas over en gaan we voor een smaakvolle marinade met soja- en oestersaus. Krijg jij al trek? Lees dan snel verder!
Aziatische Steak Sandwich
Bij steak sandwich denk je waarschijnlijk eerst aan een Philly Cheesesteak, een ontzettend lekker broodje met vlees en kaas. Dit is zijn neefje, maar dan met echte Aziatische smaakmakers, zoals soja- en oestersaus, en bijvoorbeeld Sriracha!
Doordat we de biefstuk in dunne plakjes snijden, verkorten we niet alleen de baktijd, maar ook de tijd die het nodig heeft om te marineren.
In plaats van op een ciabatta, kun je dit broodje ook heel goed maken met bijvoorbeeld pistoletjes!
Zuid-Oost Azië
Azië is natuurlijk ontzettend groot en de Indiase keuken is heel anders dan de Japanse. Voor deze Aziatische steak sandwich hebben we ons laten inspireren door de Thaise en Vietnamese keuken.
De combinatie van zoet, zuur en zout zit helemaal goed en we gebruiken lekker veel verse kruiden, in plaats van sla. Meestal gaan we voor koriander en munt, maar als je Thaise basilicum kan krijgen maakt dit het nog lekkerder.
Pin dit recept voor Aziatische Steak Sandwich!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.