Aziatische stoombroodjes met kruidig gehakt, heerlijk! En zelf gemaakt hebben ze een stuk meer vulling dan de bapao’s uit de supermarkt!
Bapao is een Aziatisch gerecht dat in Nederland lange tijd populair was, ik denk dat bijna iedereen het wel kent. Zelf had ik ze al tijden niet meer gegeten; het was voor mij meer een goedkope hap uit mijn studententijd. In de hipste wijk van Bali (Seminyak) at ik ze weer en ik was op slag verliefd. Een met liefde bereid open stoombroodje, met een heerlijke kruidige vulling.
Sindsdien kom ik ze steeds vaker in Nederland tegen. Zou het een trend worden? Het beeld van de kleffe hap met veel teveel brood en te weinig vulling begint langzaam te verdwijnen. Bapao’s passen natuurlijk ook nog eens goed bij de huidige street food trend.
Ingrediënten stoombroodjes met kruidig gehakt
6 à 8 stoombroodjes, bijvoorbeeld van de toko
500 gr gehakt
2 teentjes knoflook (geperst)
3 theelepels ‘5-spice’
1 theelepel verse gember (geraspt)
2 theelepels rasp van sinaasappelschil
2 eetlepels stroop
1 eetlepel rijstazijn
zout & peper
1 rode peper (in dunne ringen)
1 lente ui (in dunne ringen)
olie om in te bakken
Bereiding s
- Verwarm wat olie in een pan en bak het gehakt samen met de knoflook, 5-spice en gember rul.
- Voeg op het einde de stroop, rijstazijn en sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Stoom ondertussen je stoombroodjes en hak de lente ui en rode peper in ringetjes.
- Vul de broodjes met het gehakt en strooi er wat lente ui en rode peper overheen. Serveer eventueel met wat chili saus.
Heerlijk! Ik kan niet wachten om ze weer te maken!
Pin deze stoombroodjes met kruidig gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ziet er mega smaakvol uit zeg, bedankt voor het delen!
Graag gedaan 🙂
Hoi Mariska,
Wat voor stroop gebruik je hiervoor
Gr
Rens
Gewone schenkstroop die je ook bv gebruikt bij je pannenkoek.