Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

Deel met vrienden en familie

Aziatische zalm uit de oven met courgette noodles is een makkelijke en gezonde maaltijd. Je zult versteld staan van de heerlijke smaak. Doordat je de zalm in de oven in folie bakt, betekent het ook nog eens dat je bijna geen afwas hebt!

Aziatische Zalm uit de oven

Ik moet iets bekennen: ik was zelf niet bepaald fan van zalm. Behalve in zijn gerookte vorm liet ik het oranje kleurige visje vaak links liggen. Niet dat ik het niet lekker vind, maar gewoon te veel gedoe, een huis dat helemaal naar vis ruikt. Je kent het wel.

Sinds ik zalm in folie in de oven bak ben ik helemaal om. Altijd precies heerlijk gaar, nooit droog en geen troep of nare geurtjes. Dit recept staat bijna wekelijks bij ons op het menu en dat is heel wat bij ons thuis.

Koolhydraatarme noodles van courgette 

Courgette noodles maak je heel simpel met een spiraalsnijder (wat ik zelf superhandig vind), of met een kaasschaaf (eerst in plakken en dan in repen). Dit maakt het recept niet alleen koolhydraatarm het is ook een makkelijk manier om meer groente te eten. Maar dit recept is natuurlijk ook lekker met ‘echte’ noodles of gewoon wat rijst.

Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

Aziatische zalm uit de oven met courgette noodles is een makkelijke en gezonde maaltijd. Je zult versteld staan van de heerlijke smaak. Doordat je de zalm in de oven in folie bakt, betekent het ook nog eens dat je bijna geen afwas hebt! Naast snel, makkelijk en gezond is deze maaltijd ook nog eens koolhydraatarm.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

marinade / saus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel  rijstazijn
  • 1 eetlepel  sesamolie
  • 3 teentjes knoflook geraspt of geperst
  • 1 eetlepel  gember geraspt
  • 1 theelepel Sriracha  optioneel

Zalm

  • 1 flink stuk zalm zonder vel

Courgetti

  • 2 courgette
  • 2 lente ui
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, knoflook, gember en als je van pittig houdt de Sriracha hotsauce goed door elkaar heen.
    2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel  rijstazijn, 1 eetlepel  sesamolie, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel  gember, 1 theelepel Sriracha 
  • Neem een flink stuk aluminiumfolie en plaats de zalm in het midden, vouw de zijkanten omhoog en giet de saus er overheen. Vouw goed dicht.
    1 flink stuk zalm
  • Plaats het pakketje op een rooster of bakplaat middenin de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalm.
  • Ondertussen kun je courgette noodles maken (of normale noodles, als je die gebruikt). Maak sliertjes van je courgette en bak ze kort aan in een droge pan, ongeveer 4 minuten.
    2 courgette
  • Haal de zalm uit de oven en besprenkel met sesamzaadjes en lente uitjes.
    1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes, 2 lente ui
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, fushion
Trefwoord: koolhydraatarm, oven, vis, zalm

Pin deze Aziatische zalm uit de oven!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik ben al zo vaak die courgetti tegengekomen, en nu weer zo’n leuke variant, courgette noodles, en ik vraag me nog steeds af waarom ik het nog nooit zelf heb gemaakt ! Shame on me ! Ziet er goed uit zeg! En ik ben ook echt dol op zalm, lekker rosé vanbinnen, mmm!

    1. Mariska Author says:

      Ik zou zeggen snel aan de slag met courgette 😉

  2. Oehw dit klinkt wel héél erg lekker!
    Ik ga het even opslaan, ik heb namelijk net boodschapjes gedaan, maar wel een lekker idee voor een ander keertje!

    1. Mariska Author says:

      Het is ook echt heerlijk! Ik hoop dat het jou ook zo zal smaken.

      1. Ja hoop ik ook haha! Ik heb laatst een ander recept van jou geprobeerd, makkelijk maar ook erg lekker! (: Nog bedankt!

  3. Oooh! Ik ben dol op zalm en dit is echt een goed en gezond idee.

    1. Mariska Author says:

      Het is weer wat anders hè?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close