Baklava Strudel stopt al het lekkere van de baklava (de nootjes, de honing, het vleugje sinaasappel en kaneel) in een knapperig strudel jasje. Heel wat anders dan de klassieke strudel, maar minstens zo lekker én je hoeft er geen appel voor te schillen!
Baklava Strudel
Baklava is een heerlijke en populaire lekkernij die zijn oorsprong kent in het Midden-Oosten. Er wordt ook veel van genoten in de Mediterrane- en Balkan-keukens. De exacte oorsprong van baklava wordt betwist, met verschillende landen die aanspraak proberen te maken op de uitvinding ervan. We kunnen er wel vanuit gaan dat het recept een lange geschiedenis heeft.
Verschillende landen en regio’s kennen hun eigen variaties op baklava. Griekse baklava bevat bijvoorbeeld vaak lagen gehakte walnoten, terwijl Turkse baklava een combinatie van walnoten en pistachenoten kan gebruiken. In sommige regio’s kunnen kaneel of kruidnagel aan het notenmengsel worden toegevoegd voor extra smaak. Ik hoef je vast niet te vertellen dat deze baklava strudel uiteraard geen traditioneel baklava recept is.
Feestelijke Recepten
Baklava strudel is echt een ideaal gerecht voor tijdens een feestelijk etentje of brunch. Simpel te maken, zeker als je van tevoren de nootjes al gemalen hebt. Op alleen taart kun je natuurlijk niet leven, dus mocht je op zoek zijn naar meer feestelijke recepten, kijk dan zeker eens op onze pagina Kerstrecepten voor een feestelijk 2023. Op die pagina vind je elk jaar weer meer recepten.
Pin dit recept voor Baklava Strudel!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Kan je deze een dag van te voren maken ?
Ja prima!
En dan een dag van te voren al in de oven ? Of dat vlak van te voren ?
Dat is wel het lekkerste inderdaad en daarna ook gewoon insmeren met de saus. Je zou eventueel het nog heel kort kunnen opwarmen voor je het gaat serveren.
Hoeveel dagen kun je dit bewaren ?
Zeker 5 dagen.