Deel met vrienden en familie

Bami Soep is een heerlijke, makkelijk te maken soep, die goed vult. Super simpel, maar door de Indonesische smaakmakers absoluut een feestje om te eten. Dit recept is met kip, maar je kunt het ook heel goed met een biefstuk, garnalen of tofu maken!

Verschil Bami Soep en Noodle Soep?

Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen bami- en noodle- of noedelsoep: dat is er eigenlijk niet. Beiden zijn gewoon soepen met lange slierten, noodles, erin. In het Nederlands wordt een noedelsoep met Indonesische smaken vaak als ‘Bami Soep’ aangeduid.

Bami is van oorsprong Chinees. De benaming komt uit de Chinese Minnanyu-taal, waarin “ba” (ook wel “bak”) vlees betekent, en “mie” de benaming is voor een soort noedels gemaakt van tarwe.

Indonesische Bami soep met noodles

Welke noedels gebruik je?

Zelf kies ik meestal voor eiernoedels: deze zijn snel klaar, hebben een lekkere smaak en houden zich prima in de soep. Mocht je op gluten of koolhydraten letten, dan kan ik je soba noodles aanraden; deze zijn op basis van boekweit.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor de bekende mie-nestjes, maar wist je dat dat stiekem helemaal geen Aziatisch ingrediënt is? Kijk deze aflevering van de Keuringsdienst van Waarde maar een keertje!

Bami Soep

Bami Soep is een heerlijke, makkelijk te maken soep, die goed vult. Super simpel, maar door de Indonesische smaakmakers absoluut een feestje om te eten. Dit recept is met kip, maar je kunt het ook heel goed met een biefstuk, garnalen of tofu maken!
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Bouillon

  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje kip of vega
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffir lime leaf optioneel
  • 3 tenen knoflook fijngestampt of geraspt
  • 3 cm verse gember fijngestampt of geraspt
  • 2 theelepels ketjap manis
  • neutrale olie

Vulling

  • 1 kipfilet
  • 2 porties bami noodles die je lekker vindt
  • 0.25 witte kool of spitskool
  • 150 gr peultjes

Toppings

  • lente-ui
  • gebakken ui
  • omelet of gekookt eitje
  • sambal of chili-olie

Instructies

  • Verwarm wat olie in de pan en bak hierin de knoflook en gember. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken.
    750 ml water, 1 bouillonblokje, 1 stengel citroengras, 1 kaffir lime leaf, 3 tenen knoflook, 3 cm verse gember, 2 theelepels ketjap manis, neutrale olie
  • Voeg de kipfilet toe, leg de deksel op de pan en kook tot de kipfilet gaar is. Houd dit zelf in de gaten, het ligt er heel erg aan hoe dik je kip is.
    1 kipfilet
  • Haal de kipfilet eruit, laat een beetje afkoelen en pluk in stukjes zodra dit kan.
  • Snijd de kool in dunne, fijne reepjes. Voeg kool, bami en peultjes toe en kook tot de bami gaar is. Meestal is dit vier minuten. Mochten jouw bami/noedels langer moeten, dan wil je wellicht de peultjes ook wat later toevoegen.
    2 porties bami, 0.25 witte kool, 150 gr peultjes
  • Schep de bami met de soep en groente in kommen en serveer eventueel met je favoriete toppings! Smullen maar!
    lente-ui, gebakken ui, sambal, omelet of gekookt eitje
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: noedelsoep, Soep

Pin deze Bami Soep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bami soep met kip en ei

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close