Bami Soep is een heerlijke, makkelijk te maken soep, die goed vult. Super simpel, maar door de Indonesische smaakmakers absoluut een feestje om te eten. Dit recept is met kip, maar je kunt het ook heel goed met een biefstuk, garnalen of tofu maken!
Verschil Bami Soep en Noodle Soep?
Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen bami- en noodle- of noedelsoep: dat is er eigenlijk niet. Beiden zijn gewoon soepen met lange slierten, noodles, erin. In het Nederlands wordt een noedelsoep met Indonesische smaken vaak als ‘Bami Soep’ aangeduid.
Bami is van oorsprong Chinees. De benaming komt uit de Chinese Minnanyu-taal, waarin “ba” (ook wel “bak”) vlees betekent, en “mie” de benaming is voor een soort noedels gemaakt van tarwe.
Welke noedels gebruik je?
Zelf kies ik meestal voor eiernoedels: deze zijn snel klaar, hebben een lekkere smaak en houden zich prima in de soep. Mocht je op gluten of koolhydraten letten, dan kan ik je soba noodles aanraden; deze zijn op basis van boekweit.
Je kunt natuurlijk ook gaan voor de bekende mie-nestjes, maar wist je dat dat stiekem helemaal geen Aziatisch ingrediënt is? Kijk deze aflevering van de Keuringsdienst van Waarde maar een keertje!
Pin deze Bami Soep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.