Bami zoals van de Chinees

Deel met vrienden en familie

Bami zoals van de Chinees: iedereen kent het wel. Heerlijke, glibberige brede bami noodles met stukjes ham en reepjes ei. Simpel om te maken en deze versie is lekkerder dan de versie die jij afhaalt! Deze Chinese afhaalklassieker staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel.

Afhaalklassieker Bami Goreng

In mijn jeugd haalde mijn ouders regelmatig af bij de Chinees. Je weet wel, in die tijd dat je nog gewoon naar het restaurant zelf ging om je eten op te halen, in plaats van het gewoon via een app bij je thuis laten bezorgen. Het was dan altijd de vraag of je bami of nasi bij je gerecht nam.. Mijn moeder was meer van de nasi, maar mijn pa en ik wilde altijd bami! Soms werd het een Bami Goreng Speciaal met een eitje, een plak ham en een stokje saté met zoete Chinese satésaus. Ohh en natuurlijk zo’n grote kroepoek in een dun plastic zakje, die meestal voor de helft op was als we thuis aankwamen.

Chinese bami goreng

Bami zoals van de Chinees

Bami van de Chinees heeft voor mij echt een specifieke smaak. Zodra je het proeft weet je het meteen. In Nederland zijn wat wij ‘Chinese restaurants’ noemen vaak een combinatie van Chinees en Indonesisch en dan ook nog eens aangepast op Nederland. Hoewel de naam Bami Goreng eigenlijk doet vermoeden dat het hier om een Indonesisch gerecht gaat, lijkt het recept daar niet op, aangezien er geen ketjap in zit. Het lijkt wat dat betreft meer op de Chinese Chow Mien noodles, hoewel daar weer andere groente in zitten en vaak kip in plaats van ham. Volgens mij is iedereen het er over eens dat deze bami variant vooral een authentiek Nederlands recept is!

Chinese Bami

Bami zoals van de Chinees

Bami zoals van de Chinees: iedereen kent het wel. Heerlijke, glibberige brede bami noodles met stukjes ham en reepjes ei. Simpel om te maken en deze versie is lekkerder dan de versie die jij afhaalt! Deze Chinese afhaalklassieker staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel.
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 6-8 bami / mienestjes
  • 3 eieren
  • 200 gr hamblokjes
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel vetsin of 1 blokje kippenbouillon
  • zonnebloemolie
  • zout
  • witte peper
  • sambal oelek voor erbij

Instructies

  • Kook de mie nestjes in ruim kokend water met een schepje zout. Giet af en spoel goed na met koud water. Je wilt al het aanhangende zetmeel eraf wassen. Masseer eventueel na met een klein beetje olie. Laat drogen.
  • Kluts de eieren samen los en bak een omelet. Snijd deze in reepjes en zet apart.
  • Verwarm een flinke scheut olie in de pan. Voeg de uien- en knoflookpoeder toe en bak even mee. Bak hier eerst de hamreepjes in, tot ze een beetje bruin worden (ongeveer 3 minuten).
  • Nu mag de bami erbij. Strooi de vetsin of een verkruimeld blokje bouillon er over. Bak dit zo’n 5 minuten mee, terwijl je door blijft scheppen.
  • Voeg vervolgens de doperwten en omeletreepjes toe. Schep een paar keer goed door, zodat alles met elkaar mixt. Breng op smaak met wat witte peper en als het nodig is, wat zout (waarschijnlijk niet).
  • Serveer je Chinese bami met sambal oelek!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: afhaal, bami, chinees, noedels, noodles

Meer Chinese recepten

Smaakt dit recept naar meer? Dan hebben we goed nieuws, we hebben namelijk nog meer Chinese recepten voor je:

Pin deze Bami zoals van de Chinees!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

bami goreng van de chinees

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Barbara Broek says:

    Hi Mariska, dank voor dit recept! Heerlijke bami! Precies zoals van de chinees inderdaad, top. Mijn zoontje van 4 is ook tevreden, win-win dus!

    1. Super leuk om te lezen. Altijd fijn als de kleintjes ook gezellig mee-eten, krijg wel meer berichten dat deze bami goed naar binnen gaat.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close