Koolhydraatarme pannenkoekjes van banaan en ei

Koolhydraatarme pannenkoekjes met banaan en e
Koolhydraatarme pannenkoekjes van banaan en ei zijn al een tijdje populair. Niet zo gek, ze zijn makkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en ze zijn glutenvrij en natuurlijk koolhydraatarm. Een echte uitkomst voor veel mensen.

Voor ik begon met Flying Foodie had ik a een blog met daarop een recept voor banaan-ei pannenkoekjes. Tot mijn verbazing is dit recept nooit meeverhuisd en dat terwijl ze zo lekker zijn. Tijd om daar verandering in te brengen. Wel met een nieuwe foto, want de oude foto kan ik jullie echt niet meer aan doen.

Deze pannenkoekjes bevatten geen bloem en zijn daarmee geschikt voor een glutenvrij, koolhydraatarm en paleo dieet. Hoewel banaan en ei de hoofdingrediënten zijn, smaken de pannenkoekjes niet uitgesproken naar één van de twee.

Je kunt deze koolhydraatarme pannenkoekjes net zo aankleden als je dat zou doen met een normale pannenkoek. Zelf ben ik gek op de combinaties limoenrasp en kokosvlokken of Griekse yoghurt, honing en walnoten. Hmmm!

Benodigdheden Koolhydraatarme pannenkoekjes

voor 1 persoon
1 rijpe banaan
2 eieren
snufje zout
olie om mee te bakken

optioneel:
kaneel
vanille extract

Koolhydraatarme pannenkoekjes

  1. Prak je banaan goed fijn. Hoe rijper je banaan, hoe makkelijker dit zal gaan en hoe zoeter je pannenkoekjes zullen worden.
  2. Voeg de eieren, een beetje kaneel en een snufje zout toe aan je banaan en roer goed door. Kijk zelf hoewel kaneel je lekker vindt. Ik doe meestal een theelepel. Niet gek op kaneel? Laat het dan gewoon weg. Je kunt ook vanille extract toevoegen!

Het ziet er nu misschien wat vies uit, maar ik beloof je, het komt goed.

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in batches. Ik doe er meestal 3 in een pan en ik maak kleine pannenkoekjes, want die draaien makkelijker.
  2. Wacht tot de buitenste rand van de pannenkoekjes droog begint te worden, voordat je ze met een spatel omdraait.

Deze pannenkoekjes zijn lekker als ontbijt, bij de lunch of als toetje. Ook koud zijn ze heerlijk. Je kunt ze net zo combineren als je met een normale pannenkoeken zou doen. Ideaal voor het moment dat je koolhydraatarm wilt eten, maar toch trek heb in pannenkoekjes!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *