Bananenbrood met Goji Bessen

Bananenbrood_Goji_Bessen1

Bananenbrood met Goji Bessen. De banaan maakt het brood super smeuïg en de smaak van de Goji bessen past hier heel goed bij. Door deze bewerking zijn ze hun muffe smaak en structuur helemaal kwijt, en zijn ze heerlijk zacht en smeuïg. De kleur van de Goji bessen fleurt het bananenbrood helemaal op.

Zoals al eerder beschreven, vind ik gedroogde Goji Bessen niet zo lekker. Hoe gezond ze ook mogen zijn, lekker vind ik ze gewoon niet. Het stoorde me dat ze nu al achter in de kast waren beland en de kans zeer klein was dat ik ze ooit ging gebruiken. Ik had zin in een bananenbrood en daarin worden ook wel eens rozijnen gebruikt. Aangezien ik de Goji bessen op rozijnen vind lijken besloot ik het te proberen. Het resultaat was veel beter dan verwacht! Mijn vriend, die niet gek is op bananen en de Goji bessen ook maar raar en muf vond, bleef plakken afsnijden. Wat overbleef is de volgende dag mee gegaan naar zijn werk en nooit meer terug gekomen.

Bananenbrood met Goji Bessen

225 gr Tarwe bloem
100 gr ongezouten roomboter
50 gr witte suiker
50 gr donkerbruine basterdsuiker
½ theelepel Bicarbonate of Soda (of 2 theelepels baking)
Snufje zout
2 theelepels kaneel
2 eieren lost geklopt
4 bananen
40 gr gedroogde Goji Bessen

De bananen die je voor dit recept gebruikt mogen best flink rijp zijn. Ik vind het zelf een mooie manier om van mijn bruine bananen af te komen, die ik zo uit het handje niet meer lekker vind om te eten.

Bereiding Bananenbrood met Goji Bessen

1. Wel de Goji Bessen in een kom met gekookt water. Verwarm de oven voor op 180 c.
2. Klop de boter en suiker samen tot het fluffy is.
3. Voeg de lost geklopte eieren toe.
4. Prak de drie rijpste bananen en voeg deze ook toe aan de mix. Roer het geheel door tot het goed vermengd is.

Op dit moment ziet het er nog niet heel erg aantrekkelijk uit he? Geloof me, het komt goed.

5. Voeg de gezeefde bloem, Bicarbonate of Soda (of baking), snufje zout en kaneel toe. Spatel het geheel rustig duur.
6. Snijd de overgebleven banaan in kleine blokjes. Giet de Goji bessen voorzichtig af. Meng de banaan en Goji bessen voorzichtig door je beslag heen.
7. Boter de zijkanten van je cake vorm en leg een bakpapiertje op de bodem.
8. Spatel het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer 50 minuten in oven. Prik met een sate prikker om te kijken of het bananenbrood gaar is. Let op, er kan wat banaan aan je prikker blijven plakken, alleen als er deeg mee komt is je bananenbrood nog niet gaar.

Laat de cake even afkoelen in zijn vorm voordat je hem voorzichtig uit zijn vorm haalt en laat rusten op een rek.

Bananen Brood met Goji Bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *