De combinatie van luchtige bananencake met zoete dulce de leche en roomkaas is hemels. Helemaal optioneel (maar wel ontzettend lekker): maak het af met wat gehakte pinda’s! Of je hem nou vierkant of rond bakt, iedereen zal genieten van deze heerlijke cake!
De combinatie met roomkaas en dulce de leche maakt deze cake helemaal af, maar eerlijk is eerlijk, ook zonder die aankleding is het een heerlijke cake.
Bananencake
Bananencake is wat anders dan bananenbrood. Waar bananenbrood vaak wordt gezien als gezond alternatief is dit gewoon een cake of zelfs een taartje. De combinatie van gewone bloem, suiker, boter en melk maakt het een cake. Een heerlijke zoete cake, mét bananensmaak. Waar bananenbrood vaak een wat bruine kleur heeft is deze bananencake lichtgeel. Ook hoeven de bananen voor deze cake niet helemaal bruin te zijn, wat bij een brood juist weer wel heel lekker is.
Dulce de leche
Dulce de leche is een heerlijke karamelsaus op basis van gecondenseerde melk. Het is ontzettend populair in Latijns-Amerika, maar inmiddels kennen we het in Nederland ook. Je maakt dulce de leche heel makkelijk zelf, je vindt het recept hier.
Dulce de leche is heel zoet en om het geheel niet té zoet te maken houden we de roomkaas neutraal. Ben jij een ontzettende zoetekauw? Dan kun je roomkaas gerust aanzoeten met een paar lepels poedersuiker.
Pin deze Bananencake met dulce de leche en roomkaas!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.