Deel met vrienden en familie

Bananenloempia’s doen het heerlijk als knapperig tropisch dessert. Lekker met een bol ijs of een verrassend dipsausje. Je hebt heel weinig nodig om deze lekkernij te maken, dus ga snel aan de slag. Wij gaan voor het knapperigste resultaat, door te bakken in een laagje olie, maar je kunt ook zeker de airfryer gebruiken.

Bananen Loempia's

Bananenloempia’s

Voor dit tropische dessert heb je niet veel nodig: loempiavellen, suiker, zout en uiteraard bananen. Natuurlijk kun je de smaken nog een beetje uitbreiden, met bijvoorbeeld kokos of chocolade, maar echt nodig is het niet. Zeker niet als je deze zoete loempia’s serveert met een heerlijke bol ijs, zoals kokosijs of chocolade ijs. 

Je gebruikt voor deze zoete loempia’s gewone bananen, ga dus niet voor bakbananen, deze hebben erg weinig smaak. Mochten er van die kleine Aziatische banaantjes beschikbaar zijn, dan zou ik zeker weten die nemen. Die zijn het zoetsT en hebben de meeste bananensmaak. 

Net als met de gewone hartige loempia’s, kun je ook bananenloempia’s heel goed bereiden in de oven of airfryer. Ik zou ze dan wel even heel dun insprayen of kwasten met een beetje olie. Hoewel het verschilt per airfryer, zou ik zelf beginnen met 6 à 7 minuten op 180 graden! 

Zoete loempia's met banaan vulling

Dipsausjes

De bananenloempia’s zijn lekker zoals ze zijn, maar een dipsausje maakt het altijd wel extra feestelijk. Je kunt heel veel kanten voor het dipsausje, van lekker zoet (denk karamel), tot pittig en zelfs satésaus is er super lekker bij. Hier een aantal sausjes ter inspiratie:

Bananenloempia's

Bananenloempia's doen het heerlijk als knapperig tropisch dessert. Lekker met een bol ijs of een verrassend dipsausje. Je hebt heel weinig nodig om deze lekkernij te maken, dus ga snel aan de slag. Wij gaan voor het knapperigste resultaat, door te bakken in een laagje olie, maar je kunt ook zeker de airfryer gebruiken.
Porties 16 loempia's
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 16 loempiavellen
  • 4 grote bananen of 8 kleintjes
  • 4 eetlepels suiker ik ga voor rietsuiker
  • zout
  • 500 ml zonnebloemolie om te frituren

Optioneel

  • poedersuiker
  • kaneelpoeder
  • dipsausjes naar smaak
  • maízena

Instructies

  • Laat de loempiavellen ontdooien onder een theedoek.
    16 loempiavellen
  • Pel de bananen, snijd door midden in de lengte en eenmaal over de breedte. Je hebt nu per banaan 4 lange plakken. Besprenkel ze allemaal met een heel klein beetje zout.
    4 grote bananen, zout
  • Verdeel de suiker over een klein bordje en dip hier de banaan met beide kanten in.
    4 eetlepels suiker
  • Neem een loempiavel en leg hier een plak banaan op in de hoek. Rol een paar keer en vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol verder.
  • Plak de loempia's dicht met water, ei of zoals ik het doe: met een mengsel van een eetlepel maïzena met een eetlepel koud water.
    maízena
  • Frituur de loempia's tot ze mooi goudbruin zijn.
    500 ml zonnebloemolie
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker en kaneel en serveer met een dipsausje.
    poedersuiker, kaneelpoeder, dipsausjes
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, tussendoortje
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: banaan, loempia

Pin deze Bananenloempia’s!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bananen Loempia's

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close