Bananenloempia’s doen het heerlijk als knapperig tropisch dessert. Lekker met een bol ijs of een verrassend dipsausje. Je hebt heel weinig nodig om deze lekkernij te maken, dus ga snel aan de slag. Wij gaan voor het knapperigste resultaat, door te bakken in een laagje olie, maar je kunt ook zeker de airfryer gebruiken.
Bananenloempia’s
Voor dit tropische dessert heb je niet veel nodig: loempiavellen, suiker, zout en uiteraard bananen. Natuurlijk kun je de smaken nog een beetje uitbreiden, met bijvoorbeeld kokos of chocolade, maar echt nodig is het niet. Zeker niet als je deze zoete loempia’s serveert met een heerlijke bol ijs, zoals kokosijs of chocolade ijs.
Je gebruikt voor deze zoete loempia’s gewone bananen, ga dus niet voor bakbananen, deze hebben erg weinig smaak. Mochten er van die kleine Aziatische banaantjes beschikbaar zijn, dan zou ik zeker weten die nemen. Die zijn het zoetsT en hebben de meeste bananensmaak.
Net als met de gewone hartige loempia’s, kun je ook bananenloempia’s heel goed bereiden in de oven of airfryer. Ik zou ze dan wel even heel dun insprayen of kwasten met een beetje olie. Hoewel het verschilt per airfryer, zou ik zelf beginnen met 6 à 7 minuten op 180 graden!
Dipsausjes
De bananenloempia’s zijn lekker zoals ze zijn, maar een dipsausje maakt het altijd wel extra feestelijk. Je kunt heel veel kanten voor het dipsausje, van lekker zoet (denk karamel), tot pittig en zelfs satésaus is er super lekker bij. Hier een aantal sausjes ter inspiratie:
- Karamelsaus
- Zoete gecondenseerde melk
- Chocoladesaus (of gewoon Nutella!)
- Pindasaus
- Chilisaus
Pin deze Bananenloempia’s!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.