Banoffee Pie met Dulce de Leche

Deel met vrienden en familie

Gek op banaan en karamel? Dan is Banoffee Pie met Dulce de Leche echt iets voor jou. Je hebt voor deze no-bake taart geen oven nodig en hij kan binnen een half uur klaar zijn, als je de Dulce de Leche al wat eerder klaar maakt.

Dit recept is voor een grote Banoffee taart van ongeveer 20 a 24 centimeter doorsnede, maar je kunt dit recept ook prima gebruiken voor een klein taartje, zoals op de foto. Daarvoor heb ik slechts 1/4 van het recept gebruikt. Ook is het leuk om het gerecht in individuele glaasjes te serveren. Bouw de laagjes hetzelfde op als op de taart, of maak in plaats van 3 grote lagen 6 kleine laagjes!

Mocht je de Banoffee pie niet meteen op eten en hem zoals ik gedaan heb nog even bewaren? Dan is het handig om van je bodem een bodem met een op staand randje te maken, want anders kan de dulce de leche wat zacht worden en er een beetje uit lopen. Dit is gebeurd bij bovenstaande foto 😉 Ik wilde hem toch gewoon er op zetten, want het geeft wel een eerlijk beeld. Als je hem meteen serveert zal dit niet gebeuren. Voor de smaak maakt het natuurlijk niets uit.

Benodigdheden Banoffee Pie met Dulce de Leche

200 gr digestive koekjes
50 gr gesmolten boter

2 porties dulce de leche (2 blikjes gecondenseerde melk, bereid volgens dit recept)
3 a 4 bananen

250 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker.

Optioneel: paar blaadjes verse munt

Extra nodig: springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 cm

Bereiding Banoffee Pie met Dulce de Leche

  1. Bekleed de bodem van je springvorm bij voorkeur met bakpapier. Maal of sla de digestive koekjes tot kruimels. Meng de gesmolten boter door de koekjes heen en druk deze bij elkaar in de springvorm. Dit is laag één. Moet je de Dulce de Leche nog maken? Dan kun je de bodem van de taart gerust van tevoren maken en in de koelkast laten opstijven.
  2. Smeer ongeveer de helft van je Dulce de Leche bovenop de koekbodem en bekleed dit met plakjes banaan. Als het goed is hou je wel wat plakjes banaan over. Smeer vervolgens de rest van de Dulche de Leche over de laag van banaan heen. Gaat het smeren niet zo makkelijk? Verwarm de Dulce de Leche een klein beetje, je zult zien dat het dan veel makkelijker gaat. Zet het geheel in de koelkast, terwijl je verder gaat met laag drie.
  3. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en smeer dit boven op de andere lagen. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en versier er de bovenkant van de taart mee, voeg eventueel nog wat blaadjes munt toe voor extra versiering.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ohhhh dit ziet er echt heerlijk uit! Die combinatie lijkt me verrukkelijk!

  2. Wauw! Dat ziet er echt super lekker uit!!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close