Bao Buns zijn een Aziatische specialiteit, die wereldwijd aan populariteit wint. Deze zachte gestoomde broodjes zijn gevuld met heerlijke ingrediënten en worden vaak geserveerd als street food. In dit recept zullen we je laten zien hoe je deze broodjes zelf kunt maken. Iedere keer weer de luchtigste zachte broodjes die je naar eigen smaak kan vullen. Zoveel lekkerder dan kant-en-klaar uit de vriezer!
Bao Buns
In dit recept maken we alleen de stoombroodjes zelf, niet de vulling. Je kunt dit deeg ook gebruiken voor gesloten bao’s. Zelf vind ik de open Bao Buns makkelijker werken, maar ik kan dan ook niet zo goed vouwen. De stoombroodjes kunnen een dag van tevoren gemaakt en gestoomd worden. Wanneer je ze wilt eten, verwarm je ze alleen even. Je kunt ze ook een paar weken invriezen en zo bewaren!
We gebruiken in dit recept speciaal ‘bao meel’, maar je kunt ook normale bloem gebruiken of een combinatie van beiden.
Vulling
Wanneer je bao buns klaar zijn, kun je ze serveren als hoofdgerecht, snack of als onderdeel van een Aziatische maaltijd. Vul ze bijvoorbeeld met gefrituurde kip, Koreaans buikspek uit de Instant Pot, lekkere stukjes Peking-eend of gewoon wat knapperig buikspek. Garneer ze met wat extra hoisinsaus, sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes, voor extra smaak en textuur. Serveer de broodjes warm, zodat je kunt genieten van de zachte en smaakvolle combinatie van het gestoomde deeg én de vulling.
Ik heb trouwens ook wel eens mijn Bao Buns gevuld met vissticks, mayo en smeltkaas en ook die smaakte ontzettend lekker.
Pin dit recept voor zelfgemaakte Bao Buns!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.