Bao Buns Zelf Maken

Deel met vrienden en familie

Bao Buns zijn een Aziatische specialiteit, die wereldwijd aan populariteit wint. Deze zachte gestoomde broodjes zijn gevuld met heerlijke ingrediënten en worden vaak geserveerd als street food. In dit recept zullen we je laten zien hoe je deze broodjes zelf kunt maken. Iedere keer weer de luchtigste zachte broodjes die je naar eigen smaak kan vullen. Zoveel lekkerder dan kant-en-klaar uit de vriezer!

Bao Buns

In dit recept maken we alleen de stoombroodjes zelf, niet de vulling. Je kunt dit deeg ook gebruiken voor gesloten bao’s. Zelf vind ik de open Bao Buns makkelijker werken, maar ik kan dan ook niet zo goed vouwen. De stoombroodjes kunnen een dag van tevoren gemaakt en gestoomd worden. Wanneer je ze wilt eten, verwarm je ze alleen even. Je kunt ze ook een paar weken invriezen en zo bewaren!

We gebruiken in dit recept speciaal ‘bao meel’, maar je kunt ook normale bloem gebruiken of een combinatie van beiden.

Aziatische stoombroodjes
Bao Buns in bamboe stoommand

Vulling

Wanneer je bao buns klaar zijn, kun je ze serveren als hoofdgerecht, snack of als onderdeel van een Aziatische maaltijd. Vul ze bijvoorbeeld met gefrituurde kip, Koreaans buikspek uit de Instant Pot, lekkere stukjes Peking-eend of gewoon wat knapperig buikspek. Garneer ze met wat extra hoisinsaus, sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes, voor extra smaak en textuur. Serveer de broodjes warm, zodat je kunt genieten van de zachte en smaakvolle combinatie van het gestoomde deeg én de vulling.

Ik heb trouwens ook wel eens mijn Bao Buns gevuld met vissticks, mayo en smeltkaas en ook die smaakte ontzettend lekker.

Bao Buns zelf maken

Bao Buns zijn een Aziatische specialiteit, die wereldwijd aan populariteit wint. Deze zachte gestoomde broodjes zijn gevuld met heerlijke ingrediënten en worden vaak geserveerd als street food. In dit recept zullen we je laten zien hoe je deze broodjes zelf kunt maken. Iedere keer weer de luchtigste zachte broodjes die je naar eigen smaak kan vullen. Zoveel lekkerder dan kant-en-klaar uit de vriezer!
Porties 14 broodjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Rijzen 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 52 minuten

Kookgerei

  • Bamboe stoommand
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • ronde uitsteker ongeveer 10 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 400 gr bloem wij gebruiken bao bloem, maar je kunt ook normale bloem gebruiken, of een mix
  • 30 gr suiker
  • 7 gr gist 1 zakje
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 200-250 ml water lauwwarm
  • 40 ml neutrale olie

Instructies

  • Meng in een grote kom alle droge ingrediënten door elkaar.
    400 gr bloem, 30 gr suiker, 7 gr gist, 0.5 theelepel bakpoeder, 0.25 theelepel zout
  • Meng in een aparte kom (of kan) eerst 200 ml lauwwarm water, met de olie door elkaar.
    200-250 ml water, 40 ml neutrale olie
  • Maak een holletje in het midden van de droge ingrediënten en meng hier beetje bij beetje je water met olie doorheen.
  • Blijft het te droog? Voeg dan een klein beetje extra water toe. Kneed tot een soepel deeg.
  • Laat afgedekt op een warme plek in huis 60 minuten rijzen, of totdat het deeg zich heeft verdubbeld in omvang.
  • Na het rijzen halen we het deeg uit de kom en duwen en kneden we de meeste lucht er weer uit. Rol uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter. Steek rondjes uit.
  • Smeer elk rondje deeg aan de bovenkant in met een olie. Vouw vervolgens het rondje dubbel en leg op een stukje bakpapier. Plet een beetje met een deegroller, zodat het meer halve ovaaltjes worden, dan halve rondjes.
  • Bedek en laat nog 30 minuten rijzen.
  • Vul een grote pan met een goede laag met water en zet op hoog vuur. Plaats de bao's in je stoommandjes.
  • Als het water kookt, plaats je de bamboestomer op de pan en stoom je de broodjes 13 minuten. Haal de stomer van de pan en laat daarna nog 5 minuten rusten, voordat je de stomer opent.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bao bun, stomen

Pin dit recept voor zelfgemaakte Bao Buns!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zelf gemaakte Bao buns

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close