Op zoek naar een klassiek, maar altijd lekker hoofdgerecht met vlees, voor een speciaal etentje of de feestdagen? Bavette met kruidenboter is een echte klassieker uit de Franse keuken dat indruk maakt, zonder al teveel moeite. Deze malse steak, gecombineerd met romige, smaakvolle kruidenboter, is een absolute topper als hoofdgerecht. Serveer de bavette met knapperige frietjes of goudbruine geroosterde aardappelen, en je hebt een complete maaltijd die perfect past bij Kerst of een ander feestelijk diner.
Bavette met Kruidenboter
Bavette is een heerlijk mals stuk vlees met een intense smaak. Het geheim van een goede bavette zit in de juiste bereiding: kort bakken of grillen op hoge temperatuur en altijd met de draad mee snijden voor de beste textuur. Dat voelt misschien tegenstrijdig; normaal snijd je namelijk tegen de draad in, maar geloof me, bij bavette doe je het zo. De combinatie met romige, zelfgemaakte kruidenboter maakt dit gerecht helemaal af. De boter smelt langzaam over het warme vlees, wat zorgt voor een rijke, volle smaak.
Je kunt alle soorten kruidenboter maken, maar ik ben fan van Kruidenboter met knoflook, citroen en peterselie en Beurre Café de Paris.
Hoofdgerecht met vlees
Tijdens de feestdagen eten we graag een mooi stukje vlees, maar dat wil niet zeggen dat je hier lang voor in de keuken hoeft te staan. Gegrild vlees met kruidenboter is een geliefde klassieker uit de Franse keuken. Wij gaan deze keer voor een bavette, maar je kan ook heel goed entrecote of bijvoorbeeld rib-eye gebruiken. Voor Kerst ga ik meestal voor een combi met fancy geroosterde aardappeltjes en sperziebonen met spek en paddenstoelen. Voor een gewoon etentje serveer ik de bevatte lekker simpel met friet.
Pin dit recept voor Bavette met Kruidenboter!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.