Bavette met peperroomsaus

Deel met vrienden en familie

Bavette met peperroomsaus is een simpel te maken gerecht. Je hebt er helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig. Heerlijk te combineren met knapperige aardappellaagjes of een goede aardappelpuree!

Een bavette extra lekker maken

Bavette is een heerlijk, steeds populairder, stukje vlees. Met een paar kleine handelingen maak je bavette extra lekker. Het kost wat meer tijd, maar het is absoluut de moeite waard. Het resultaat is een heerlijk sappig stuk vlees, vol smaak. Eigenlijk hoef je niet zoveel te doen, je moet alleen op tijd beginnen!

 1. Een dag van tevoren haal je de bavette uit de verpakking, dep droog met een stuk keukenrol en bestrooi royaal met zout. Laat dit een nacht onafgedekt in de koelkast liggen. Het zout gaat het vlees als het ware pekelen.
 2. Voordat je gaat bakken, minimaal 30 minuten en nog liever 2 uur van tevoren, haal je de bavette uit de koelkast en dep je deze droog. Dit doe je zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Het droogdeppen doe je zodat het vlees mooi bruin kan schroeien in de hete pan.

Dit geldt trouwens niet alleen voor een bavette, maar ook voor andere stukken vlees, zoals bijvoorbeeld een kogelbiefstuk, flank steak of entrecote.

Super simpele peperroomsaus

Peperroomsaus kun je op een paar manieren maken, sommige recepten maken bijvoorbeeld gebruik van een uitje en cognac. Wij gaan deze keer voor een super simpele, maar super lekkere peperroomsaus zonder alcohol. Je hebt niet veel meer nodig dan peper en room.

bavette met simpele peperroomsaus

Lekker voor erbij

Een bavette eet je natuurlijk niet alleen met saus, daar wil je nog meer bij! Aardappels zijn hier ideaal voor, wat dacht je bijvoorbeeld van:

Bavette met peperroomsaus

Bavette met peperroomsaus is een simpel te maken gerecht. Je hebt er helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig. Heerlijk te combineren met knapperige aardappellaagjes of een goede aardappelpuree!
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Bavette

 • 2 stuks bavette
 • zout
 • olie
 • 1 teen knoflook

Peperroomsaus

 • 1 theelepel peperkorrels
 • 100 -150 ml room ongeklopte slagroom
 • 25 gr boter ijskoud en in blokjes

Instructies

Extra stappen voor een extra lekkere bavette

 • Haal de bavette uit de verpakking, dep droog met een stuk keukenrol en bestrooi royaal met zout. Laat dit een nacht onafgedekt in de koelkast liggen. Haal minimaal 30 minuten (liefst 2 uur) van tevoren de bavette uit de koelkast en dep deze droog.

Verdere bereiding

 • Verwarm de olie in de pan, zodat de pan goed heet wordt. Kneus een teen knoflook en gooi deze bij de olie.
 • Bak de bavette in de hete pan tot deze heerlijk bruin is aan alle kanten en de garing heeft van jouw keuze. Haal de bavette uit de pan en laat deze rusten. Spoel de pan NIET om, zet de pan zachter. De teen knoflook mag er in blijven.
 • Schep de peper in de pan en schep kort om. Giet de room erbij en roer goed door. Zet de pan warmer en breng net aan de kook; blijf roeren. Zodra de saus een beetje indikt, mag hij van het vuur.
 • Roer blokje voor blokje de boter door de saus. Verwarm de saus niet meer, deze is warm genoeg om de boter op te lossen.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, saus
Keuken: Westers
Trefwoord: glutenvrij, room, rundvlees, saus, vlees

Pin deze Bavette met peperroomsaus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bavette met peperroomsaus Bavette met peperroomsaus

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close