Bavette met peperroomsaus is een simpel te maken gerecht. Je hebt er helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig. Heerlijk te combineren met knapperige aardappellaagjes of een goede aardappelpuree!
Een bavette extra lekker maken
Bavette is een heerlijk, steeds populairder, stukje vlees. Met een paar kleine handelingen maak je bavette extra lekker. Het kost wat meer tijd, maar het is absoluut de moeite waard. Het resultaat is een heerlijk sappig stuk vlees, vol smaak. Eigenlijk hoef je niet zoveel te doen, je moet alleen op tijd beginnen!
- Een dag van tevoren haal je de bavette uit de verpakking, dep droog met een stuk keukenrol en bestrooi royaal met zout. Laat dit een nacht onafgedekt in de koelkast liggen. Het zout gaat het vlees als het ware pekelen.
- Voordat je gaat bakken, minimaal 30 minuten en nog liever 2 uur van tevoren, haal je de bavette uit de koelkast en dep je deze droog. Dit doe je zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Het droogdeppen doe je zodat het vlees mooi bruin kan schroeien in de hete pan.
Dit geldt trouwens niet alleen voor een bavette, maar ook voor andere stukken vlees, zoals bijvoorbeeld een kogelbiefstuk, flank steak of entrecote.
Super simpele peperroomsaus
Peperroomsaus kun je op een paar manieren maken, sommige recepten maken bijvoorbeeld gebruik van een uitje en cognac. Wij gaan deze keer voor een super simpele, maar super lekkere peperroomsaus zonder alcohol. Je hebt niet veel meer nodig dan peper en room.
Lekker voor erbij
Een bavette eet je natuurlijk niet alleen met saus, daar wil je nog meer bij! Aardappels zijn hier ideaal voor, wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Knapperige aardappellaagjes (TikTok trend)
- Aardappelpuree met kaas en pittig kruim
- Kurkuma knoflook aardappeltoefjes
Pin deze Bavette met peperroomsaus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.