Bavette Rollade, klinkt lekker en is het ook zeker. Super simpel en snel om te maken, terwijl het toch echt wel een wow-effect geeft als je het op tafel zet. We smeren de binnenkant in met een home-made rode pesto en het feest is compleet. Ideaal als hoofdgerecht tijdens een feestelijke maaltijd. Voor mij zelf een enorme kanshebber als Kerst hoofdgerecht dit jaar!
Bavette Rollade met Rode Pesto
Deze Bavette Rollade vullen we met mijn lievelingspesto: rode pesto. Deze maken we met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Een echt umami-bom dus. In plaats van de gebruikelijke olijfolie, gebruiken we een beetje boter; dat geeft het vlees alleen maar nog meer smaak. Het water loopt me weer in de mond als ik dit schrijf!
Het maken van de rode pesto en het oprollen kan je zelfs al een dag van tevoren doen. Dan hoef je het op de dag zelf alleen maar 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast te halen, aan te braden en daarna in de oven te zetten.
Kerst Hoofdgerecht
De kans is heel erg groot dat dit gerecht één van de feestdagen bij mij als hoofdgerecht op de tafel zal pronken. Ik dacht zelf aan een combinatie met een frisse citrus-buratta salade en sperzieboontjes met citroen-knoflookboter. Dit gerecht past uiteraard ook heel erg goed in een Italiaans Kerst menu, in plaats van de Kip Marsala.
Uiteraard hoef je niet helemaal de Italiaanse kant op te gaan met je kerstmenu wanneer je deze bavette rollade maakt, je kan ‘m prima combineren met onze andere kerstrecepten!
Pin deze Bavette Rollade
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.