Bavette Rollade

Deel met vrienden en familie

Bavette Rollade, klinkt lekker en is het ook zeker. Super simpel en snel om te maken, terwijl het toch echt wel een wow-effect geeft als je het op tafel zet. We smeren de binnenkant in met een home-made rode pesto en het feest is compleet. Ideaal als hoofdgerecht tijdens een feestelijke maaltijd. Voor mij zelf een enorme kanshebber als Kerst hoofdgerecht dit jaar!

Bavette Rollade met Rode Pesto

Deze Bavette Rollade vullen we met mijn lievelingspesto: rode pesto. Deze maken we met zongedroogde tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Een echt umami-bom dus. In plaats van de gebruikelijke olijfolie, gebruiken we een beetje boter; dat geeft het vlees alleen maar nog meer smaak. Het water loopt me weer in de mond als ik dit schrijf!

Het maken van de rode pesto en het oprollen kan je zelfs al een dag van tevoren doen. Dan hoef je het op de dag zelf alleen maar 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast te halen, aan te braden en daarna in de oven te zetten. 

Kerst Hoofdgerecht

De kans is heel erg groot dat dit gerecht één van de feestdagen bij mij als hoofdgerecht op de tafel zal pronken. Ik dacht zelf aan een combinatie met een frisse citrus-buratta salade en sperzieboontjes met citroen-knoflookboter. Dit gerecht past uiteraard ook heel erg goed in een Italiaans Kerst menu, in plaats van de Kip Marsala

Uiteraard hoef je niet helemaal de Italiaanse kant op te gaan met je kerstmenu wanneer je deze bavette rollade maakt, je kan ‘m prima combineren met onze andere kerstrecepten

Bavette Rollade

Bavette Rollade, klinkt lekker en is het ook zeker. Super simpel en snel om te maken, terwijl het toch echt wel een wow-effect geeft als je het op tafel zet. We smeren de binnenkant in met een home-made rode pesto en het feest is compleet. Ideaal als hoofdgerecht tijdens een feestelijke maaltijd.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 500 gr bavette
  • 15 gr pijnboompitten
  • 6 zongedroogde tomaten ongeveer 50 gr
  • 1 teen knoflook
  • 40 gr Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 1 eetlepel boter
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Haal de bavette uit de koelkast, dep droog en plaats tussen twee stukjes plasticfolie. Maak er een gelijkmatige platte plak van met je vleeshamer. Bestrooi beide kanten met zout en laat op kamertemperatuur komen.
    500 gr bavette, zout
  • Rooster je pijnboompitten in een droge koekenpan en maak met behulp van een keukenmachine een snelle rode pesto met boter, door alles te malen.
    15 gr pijnboompitten, 6 zongedroogde tomaten, 1 teen knoflook, 40 gr Parmezaanse kaas, 1 eetlepel boter
  • Smeer de bavette aan één kant in met je rode pesto en rol op. Knoop je rollade op met behulp van bindtouw/slagertouw. Ik doe meestal 5 knoopjes in de breedte.
  • Verwarm olie in een koekenpan en braad de rollade aan alle kant goed aan. Het moet mooi bruin zijn, maar hoeft niet door te garen. Leg daarna op een bakplaat.
    olijfolie
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de bavette in het midden van de oven, tot deze een kerntemperatuur heeft van 52 graden (medium rare) of 62 graden voor medium.
    Mijn bavette had hier 12 minuten voor nodig. Dit is sterk afhankelijk van de dikte van je rollade.
  • Laat het vlees goed rusten, voordat je deze in plakken snijdt.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Italiaans
Trefwoord: bavette, kerst, kerst hoofdgerecht, kerst vlees

Pin deze Bavette Rollade 

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bavette rollade met rode pesto geserveerd als kerst hoofdgerecht

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close