Beef Shanghai

Deel met vrienden en familie

Beef Shanghai is een simpel Oosters wereldgerecht met noedels, gehaktballetjes en lekker veel groente. In een handomdraai te maken, ook zonder pakjes en zakjes uit de supermarkt. Met dit recept maak je het wereldgerecht heel eenvoudig helemaal zelf.

Wereldgerecht Beef Shanghai

Beef Shanghai is een bekend en (volgens mij) best populair wereldgerecht met noedels en gekruide gehaktballetjes. Uiteraard is er niets mis mee om af een toe een pakje of zakje te gebruiken als je dit fijn vindt. Toch denk ik dat je Beef Shanghai beter zonder zakjes kunt maken – zowel de prijs, als de smaak wordt beter! En het blijft dan nog steeds een heel makkelijk recept.

Beef Shanghai zonder pakjes en zakjes

Chinese Beef Shanghai 

Beef Shanghai is geen traditioneel recept, het komt zover ik weet helemaal niet voor in de Chinese keuken. Het gerecht lijkt een combinatie te zijn van Lo Mein en Lion’s Head gehaktballen. Dit recept komt waarschijnlijk gewoon puur uit de koker van Knorr. In ons recept maken we dan ook een versie van het pakje van Knorr, maar dan lekkerder. Dit deden we eerder bijvoorbeeld ook met Griekse Kofta.

Smaakt dit naar meer?

Meer gerechten maken zonder pakjes en zakjes? Probeer dan ook eens:

Wereldgerecht Beef Shanghai

Beef Shanghai is een simpel Oosters wereldgerecht met noedels, gehaktballetjes en lekker veel groente. In een handomdraai te maken, ook zonder pakjes en zakjes uit de supermarkt. Met dit recept maak je het wereldgerecht heel eenvoudig helemaal zelf.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel uipoeder
  • neutrale olie

Beef Shanghai

  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 flinke prei
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 paprika rood of oranje
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr taugé
  • 4 porties woknoedels

Woksaus

  • 100 ml water
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 0.5 citroen

Instructies

Voorbereidingen

  • Meng de ingrediënten voor het gehakt door elkaar heen, kneed goed door en rol balletjes ter grootte van een pingpong bal.
    500 gr rundergehakt, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel uipoeder
  • Snijd de prei en lente-ui in dunne ringen. Was beiden goed schoon. Maak je paddenstoelen schoon als er veel aarde aan zit en was je paprika. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de paprika in reepjes.
    1 flinke prei, 2 stuks lente-ui, 1 paprika, 250 gr kastanjechampignons
  • Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar heen.
    100 ml water, 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 0.5 citroen
  • Bereid de noedels zoals aangeven op de verpakking en spoel goed na met koud water.
    4 porties woknoedels

Bereiden Beef Shanghai

  • Verwarm olie in de pan en bak hierin je balletjes goudbruin en gaar. Haal uit de pan en leg apart.
    neutrale olie
  • Fruit in de overgebleven olie de fijngesneden knoflook een minuutje. Voeg daarna alle groente toe (met uitzondering van de taugé) en bak dit vijf minuten, terwijl je regelmatig omschept.
    3 teentjes knoflook
  • Voeg de saus en de gehaktballen toe en laat de saus koken tot deze dikker wordt, meestal 2-3 minuten. Schep de noedels er doorheen
  • Tot slot mag de taugé er ook bij en bakken we dit nog even kort mee!
    150 gr taugé
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: wereldkeuken
Trefwoord: gehakt, makkelijk, noedels, snel, wereldgerecht

Pin dit Beef Shanghai recept!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld een bord met andere wereldgerechten! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close