Stoofvlees met bier is een echte klassieker onder de Belgische recepten en een favoriet tijdens koude maanden. Door rundvlees langzaam te stoven in een smaakvolle combinatie van bier, mosterd en ontbijtkoek, krijg je boterzacht vlees en een heerlijke, rijke jus. Het is een makkelijk recept, dat zowel op traditionele wijze in een stoofpan kan worden bereid, maar ook in een snelkookpan of slowcooker. En, staat deze binnenkort bij jou voor het avondeten op tafel?
Stoofvlees met Bier
Zeker in de winter is er niets zo gezellig als een pannetje stoofvlees op het vuur. Het langzaam sudderen vult je huis met een heerlijke geur, en het resultaat is altijd om van te genieten: boterzacht vlees met een rijke, smaakvolle jus.
Combineer dit klassieke recept met krokante frietjes of een romige aardappelpuree voor een ultiem comfortfood-ervaring. Gebakken aardappels zijn trouwens ook een geweldige keuze! Als groenten passen broccoli, snijboenen of sperziebonen er perfect bij. Simpel en niet te ingewikkeld, het vlees geeft al genoeg smaak.
Makkelijk recept voor stoofvlees
Ontbijtkoek speelt een belangrijke rol in dit stoofvleesgerecht. Het zorgt er niet alleen voor dat de jus lekker bindt, maar de kruiden in de ontbijtkoek geven ook een smaak mee. We gebruiken dan ook alleen kruidnagels en laurier als specerijen. Soms lees je dat je de ontbijt moet insmeren met mosterd. Dit kan, maar het maakt voor het resultaat niet uit of je de mosterd direct in de pan mikt of deze eerst op de ontbijtkoek smeert.
Pin dit recept voor Belgisch Stoofvlees!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.