Deze Bieten Orzo met Feta en ballen is een heerlijke doordeweekse maaltijd, waarmee je in een handomdraai toch een keer iets anders op tafel tovert. Super makkelijk en zeker binnen 30 minuten klaar. Ook heel goed vegetarisch en vegan te maken. De versie op de foto is helemaal vegan!
Bieten orzo met feta en ballen
De laatste tijd heb ik mijn liefde voor bietjes weer ontdekt en combineer ik dit maar al te graag met de andere favoriet van het moment: orzo. Hoewel orzo de vorm en grootte heeft van rijst, is het pasta. Om het nog verwarrender te maken wordt het ook vaak verkocht onder de naam ‘riso‘. Het komt naast in de Italiaanse keuken, ook veelvuldig voor in de Turkse, Arabische en Griekse keuken en wordt ook wel kritharaki genoemd. Kun je orzo dus niet in jouw supermarkt krijgen, kijk dan ook eens bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt bij je in de buurt!
De bieten geven de orzo een licht zoete, aardse smaak, wat weer heel goed combineert met het ziltige van feta. De munt is een vriend van beide smaken.
Orzo met ballen
Om de orzo wat interessanter te maken vullen we haar deze keer aan met ballen! Wat voor ballen is helemaal aan jou. Zelf gebruikte ik de Beyond Meatballs van Beyond Meat. Deze kreeg ik opgestuurd om uit te proberen en ze zijn heel erg goed bevallen. Bijna niet van echt vlees te onderscheiden. Wil je liever wel vlees, dan kan ik je lamsballetjes (of worstjes!) aanraden.
Mocht je dit recept helemaal vegan willen bereiden, dan kan ik je ook de Violife Greek White aanraden als vegan alternatief voor feta. Ook handig voor mensen met een lactose-intolerantie.
Pin deze Bieten Orzo met Feta en ballen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.