Bieten Risotto met rode wijn

Deel met vrienden en familie

Bieten Risotto met rode wijn is niet alleen super lekker, deze risotto heeft ook nog eens een prachtige, romantische kleur. Bietjes zorgen voor een mooie rood-paarse kleur en met de hulp van  rode wijn en een romige geitenkaas maken we daar mooi roze van. Geen fan van geitenkaas? Gebruik dan roomkaas!

Roze Bieten Risotto

Risotto is altijd een goed idee en speciaal voor Valentijnsdag komen we met deze roze versie. Zo prachtig roze, dat mijn camera het bijna niet aan kan. Je moet mijn woord er maar op geloven 😉 Heb je risotto over, dan zou ik deze zeker bewaren, om er de volgende dag arancini van te maken! Het knapperige, goudbruine korstje met daarin deze prachtige roze risotto moet er echt fantastisch uit zien!
Roze risotto met bieten en rode wijn

Risotto met rode wijn

Je kunt met de wijn twee kanten op gaan. Zowel de bieten, als de geitenkaas hebben iets aards en je kunt die smaak verstevigen door ook voor een diepe, volle en aardse rode wijn te gaan. Als alternatief kun je ook juist voor een zachte rode wijn gaan, die het aardse complimenteert met tonen van vanille.

Bieten Risotto met rode wijn

Bieten Risotto met rode wijn is niet alleen super lekker, deze risotto heeft ook nog eens een prachtige, romantische kleur. Bietjes zorgen voor een mooie rood-paarse kleur en met de hulp van  rode wijn en een romige geitenkaas maken we daar mooi roze van. Geen fan van geitenkaas? Gebruik dan roomkaas!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 23 minuten
Totale tijd 28 minuten

Kookgerei

  • grote koekenpan

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr risottorijst
  • 200 ml rode wijn
  • 400-600 ml bouillon bijvoorbeeld groente- of kippenbouillon
  • 125 gr gekookte bietjes in kleine blokjes
  • 75 gr geitenkaas zachte
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper

Instructies

  • Snipper de rode ui fijn en doe hetzelfde met de knoflook.
    1 rode ui, 2 teentjes knoflook
  • Verwarm olie in een grote koekenpan met een dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
    1 eetlepel olijfolie
  • Voeg de risottorijst toe en roer die ongeveer 2 minuten door, tot de korrels glanzen en glazig zijn. Blus af met een flinke scheut rode wijn. Roer goed door.
    300 gr risottorijst, 200 ml rode wijn
  • Voeg de bietjes en de rest van de rode wijn toe.
    125 gr gekookte bietjes
  • Voeg nu regelmatig een soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig, zodat het vocht goed verdeeld wordt en de rijst niet aan de pan gaat bakken.
    400-600 ml bouillon
  • Herhaal stap 6 totdat je risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.  Het is moeilijk om precies te voorspellen, je zult het echt moeten proeven. Er mag geen harde, rauwe kern meer in de risotto korrel zitten, maar hij moet nog wel stevig zijn. Zodra het gaar is, stop je met het toevoegen van bouillon.
  • Haal de risotto van de warmtebron en roer de gietenkaas er doorheen. Proef en breng de risotto op smaak met zout en peper.
    75 gr geitenkaas, 1 snuf zout, 1 snuf peper
  • Rits de blaadjes van de tijm en strooi over de risotto.
    2 takjes tijm

Notities

*Liever geen alcohol in je gerecht om het bijvoorbeeld zwangerschaps- of kidsproof te maken? Vervang de wijn dan door een scheut water en een kneepje citroensap.
Auteur: Mariska
calorieën: 848kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bieten, kerst, risotto, valentijn, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 848kcal | Carbohydrates: 133g | Protein: 21g | Fat: 16g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 1139mg | Potassium: 528mg | Fiber: 7g | Sugar: 7g | Vitamin A: 457IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 98mg | Iron: 8mg

Pin deze Bieten Risotto met rode wijn!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Bieten risotto met rode wijn

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close