Bietensoep

Deel met vrienden en familie

Heb wel eens bietensoep gegeten? Ik ben gek op bietjes en eet ze dan ook graag. Ze zijn ook nog eens super gezond. De bietjes in deze soep waren eigenlijk bedoeld voor een heerlijke salade met geitenkaas. Heerlijk, maar op de dag zelf was ik moe, een beetje chagrijnig en had het koud. Ik had helemaal geen trek in een koude salade en besloot er toch maar een soep van te maken. Heerlijk warm en van de kleur kikkerde mijn humeur helemaal op!

Heerlijk! Heb je ooit een soep gezien met zo’n mooie kleur? Door er room of mascarpone door te roeren, kun je de bietensoep romiger en meer roze van kleur maken.

Bietensoep

Heb wel eens bietensoep gegeten? Ik ben gek op bietjes en eet ze dan ook graag. Ze zijn ook nog eens super gezond. De bietjes in deze soep waren eigenlijk bedoeld voor een heerlijke salade met geitenkaas. Heerlijk, maar op de dag zelf was ik moe, een beetje chagrijnig en had het koud. Ik had helemaal geen trek in een koude salade en besloot er toch maar een soep van te maken. Heerlijk warm en van de kleur kikkerde mijn humeur helemaal op!
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bietjes zonder schil
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 flinke theelepel gember geraspte
  • 500 ml water gekookt
  • 1 blokje groentebouillon
  • olie
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • peper

Instructies

  • Fruit ui en knoflook even kort aan met wat olie in een soeppan.
    1 ui, olie, 1 teentje knoflook
  • Voeg de gember toe en fruit deze ook een minuutje mee.
    1 flinke theelepel gember
  • Voeg de bieten in de stukjes toe (ik sneed ze in de pan om geknoei te voorkomen) en bak deze even kort mee. Als je voorgekookte bieten hebt gekocht zoals ik, kun je het beetje bietensap er ook bij doen.
    500 gr gekookte bietjes
  • Voeg het gekookte water en het bouillonblokje toe, breng het geheel even aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten pruttelen.
    500 ml water, 1 blokje groentebouillon
  • Pureer voorzichtig. Dit doe je meer voor jezelf dan voor de soep, bietenvlekken zijn erg moeilijk uit je kleding te krijgen…. Je kunt zoveel de staafmixer als blender voor gebruiken. Niet te veel te gelijk in de blender, want anders kan het door de warme er uit schieten…
  • Roer een lepel honing door je soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
    1 eetlepel honing, zout, peper
Auteur: Mariska
calorieën: 182kcal
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Europees, Westers
Trefwoord: groente, maaltijdsoep, Soep

Nutrition

Calorieën: 182kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 5g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Sodium: 212mg | Potassium: 902mg | Fiber: 8g | Sugar: 28g | Vitamin A: 85IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 62mg | Iron: 2mg

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hmmm ziet er goed uit! Ik maak vaak smoothies met bieten, maar een soepje is inderdaad ook erg lekker denk ik.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close