Bietensoep

bietensoep

Heb wel eens bietensoep gegeten? Ik ben gek op bietjes en eet ze dan ook graag. Ze zijn ook nog eens super gezond. De bietjes in deze soep waren eigenlijk bedoeld voor een heerlijke salade met geitenkaas. Heerlijk, maar op de dag zelf was ik moe, een beetje chagrijnig en had het koud. Ik had helemaal geen trek in een koude salade en besloot er toch maar een soep van te maken. Heerlijk warm en van de kleur kikkerde mijn humeur helemaal op!

Ingrediënten Bietensoep

500gr gekookte bietjes (zonder schil)
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 ui gesnipperd
1 flinke theelepel geraspte gember
500 ml gekookt water
1 groente bouillon blokje
beetje olie om in te fruiten
1 eetlepel milde honing

Bereiding

  1. Fruit ui en knoflook even kort aan met wat olie in een soeppan.
  2. Voeg de gember toe en fruit deze ook een minuutje mee.
  3. Voeg de bieten in de stukjes toe (ik sneed ze in de pan om geknoei te voorkomen) en bak deze even kort mee. Als je voorgekookte bieten hebt gekocht zoals ik, kun je het beetje bietensap er ook bij doen.
  4. Voeg het gekookte water en het bouillonblokje toe, breng het geheel even aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten pruttelen.
  5. Pureer voorzichtig. Dit doe je meer voor jezelf dan voor de soep, bietenvlekken zijn erg moeilijk uit je kleding te krijgen…. Je kunt zoveel de staafmixer als blender voor gebruiken. Niet te veel te gelijk in de blender, want anders kan het door de warme er uit schieten…
  6. Roer een lepel honing door je soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Heerlijk! Heb je ooit een soep gezien met zo’n mooie kleur? Door er room of mascarpone door te roeren, kun je hem romiger en meer roze van kleur maken.

bietensoep

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *