Bitterkoekjes parfait met Amaretto is een heerlijk feestelijk ijsdessert. Bij het maken van parfait komt er geen ijsmachine aan te pas, dus dat is mooi meegenomen. Dit recept is bedacht met de feestdagen in gedachten, maar eigenlijk kan een goed toetje nooit kwaad, toch?
Ook zo gek op toetjes met Amaretto? Probeer dan ook eens onze Chocolade – Amaretto taart met bitterkoekjesroom. Gebruik je liever geen alcohol? Er bestaat ook Amarettosiroop, die is alcoholvrij.
Zowel Amaretto als bitterkoekjes hebben een basis van amandelen, niet zo goed dus dat die twee heerlijk combineren!
Wat is een parfait eigenlijk?
Parfait is Frans voor perfect. Parfait is een klassieke bereiding van een semifreddo. Dit kun je in dit geval met een flinke korrel zout nemen, want beide bereidingen zijn al behoorlijk oud. Een parfait is een ijs met een perfecte balans tussen suiker, vet , vocht en smaakmakers. Door het hoge vetgehalte vormen zich weinig ijskristallen en hoeft het daardoor dus ook niet in een ijsmachine bereid te worden. De termen parfait en semifreddo worden in de praktijk veel door elkaar gebruikt.
Parfait is het lekkerste als je het ongeveer 10 tot 15 minuten voor het serveren uit de vriezer haalt en op temperatuur laat komen. Andes is de kans groot dat het te hard is.
Op zoek naar nog meer inspiratie voor Kerst? Bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten.
Pin deze Bitterkoekjes parfait!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden