Black Sugar Pearl Milk (boba)

Deel met vrienden en familie

Black Sugar Pearl Milk, ook wel liefkozend ‘Boba’ genoemd, is een heerlijk zoet drankje. De bubbels in dit drankje maken het drinken ervan een klein feestje.

Black sugar pearl milk Boba

Wat is Pearl Milk, Boba of Bubble Tea?

Het zijn alle drie namen voor een drankje uit Taiwan, wat na eerst Azië, nu de hele wereld aan het overnemen is. Het wordt gekenmerkt door balletjes die je met een dik rietje, samen met je drankje, omhoog slurpt. Door de tapioca parels te koken krijgen ze een soort van gummy-achtige structuur. In Azië zijn ze over het algemeen mierzoet (zoals de meeste drankjes), omdat er dan vaak gecondenseerde melk in zit, maar dat begint langzaam te veranderen. Hoewel de naam ‘Bubble Tea’ doet vermoeden dat er altijd thee in zit, hoeft dit niet het geval te zijn. De termen worden heel vrij door elkaar gebruikt. Als er maar bubbles in zitten natuurlijk! Zelf maakte ik al eerder een combinatie tussen Bubble Tea en Dalgona coffee.

In Amsterdam verkopen ze de lekkerste Boba bij Slowth als je het mij vraagt!

Bubble Tea recept

Snel en makkelijk zelf Bubble Tea maken

Wist je dat je zelf de tapioca parels kunt maken voor Bubble Tea? Het is alleen wel een tijdrovende klus. Het deeg is zo gemaakt, maar daarna moet je alle balletjes met de hand nog rollen. Gelukkig bestaan er ook instant tapioca parels. Deze hoef je alleen nog te koken en daarna af te laten koelen in koud water. Ik gebruik dit merk parels.

Nog sneller maak je dit recept door de bruine suikersiroop te vervangen door stroop! Dit is niet alleen sneller, je hoeft immers geen siroop te maken en hebt daardoor ook minder afwas, maar het is ook nog eens heel lekker!

Ingrediënten Black Sugar Pearl Milk (Boba)

zwarte tapioca parels (ik gebruik een klein handje per drankje)
melk
ijsklontjes

bruine suikersiroop ( of vervang door stroop!)
40 gr bruine suiker
50 ml water

  1. Bereid de parels zoals op de verpakking beschreven staat. Let goed op dat je genoeg water gebruikt: voor een klein handje parels gebruik ik een steelpan vol met water.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de bruine suikersiroop als je geen stroop gebruikt. Breng dit kort aan de kook en laat een minuut borrelen. Niet te lang, anders wordt het te stijf als het afkoelt.
  3. Schep je parels in een groot glas en giet hier de bruine suikersiroop of stroop bij. Roer goed door, zodat alle parels bedekt zijn. Je kunt ook wat stroop of siroop langs het glas laten lopen, dat geeft een leuk effect!
  4. Vul het glas met ijs en vervolgens met melk, dik rietje erbij, en je bent klaar om je Boba op te slurpen. Proost!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. wauw dit ziet er echt mega lekker uit, wat een mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close