Blauwe bessen kwarktaart met drie kleuren! (no bake)

Deel met vrienden en familie

blauwe bessen cheesecake met kwark
Blauwe bessen kwarktaart met drie kleuren! De prachtige drie lagen met paarse kleuren zullen zeker indruk maken. Een klein visueel spektakel, dat ook nog eens heerlijk smaakt.

Het recept lijkt wat uitgebreid, maar laat je niet ontmoedigen door de hoeveelheid stappen. Ze zijn allemaal vrij makkelijk! De taart op de foto is gemaakt met een bakvorm van 27 cm. Dit geeft, zoals je kunt zien, een mooie kwarktaart, maar met een kleinere vorm zal je meer verschil zien tussen de lagen. Mocht je een vorm gebruiken van 22 cm, kijk dan bij het maken van de koekjesbodem goed of deze niet te dik wordt en laat eventueel wat bodem weg.

Blauwe Bessen kwarktaart met blue berries
blueberry cheesecake met kwark

Ingrediënten blauwe bessen kwarktaart

150 g chocolate chip koekjes
75 g gesmolten boter

250 g bevroren blauwe bessen (1 doosje)
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels suiker
2 blaadjes gelatine

100 ml slagroom
5 blaadjes gelatine
250 g roomkaas (MonChou)
100 g stevige yoghurt
4 eetlepels suiker

Optionele extra’s: verse blauwe bessen en aardbeien

Benodigdheden: ronde vorm van 22 – 27 cm en een stuk bakpapier

Bereiding blauwe bessen kwarktaart

 1. Bedek de bodem van je vorm met een stuk bakpapier. Maal of sla de chocolate chip koekjes tot kruimels en meng deze kruimels met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de volgende stappen.
 2. Plaats de bevroren blauwe bessen met citroensap en suiker in de kom en verwarm deze in de magnetron tot de sappen vrij komen. Verwarm steeds in korte intervallen. Week de gelatine in koud water, schud het water van de gelatine blaadjes en roer dit door de warme blauwe bessen.
 3. Week de andere 5 gelatine blaadjes ook in koud water. Verwarm de slagroom in een klein pannetje en los de geweekte gelatine op in de warme slagroom.
 4. Meng in een kom de warme slagroom, MonChou, yoghurt en 4 eetlepels suiker door elkaar.
 5. Verdeel dit mengsel over drie kommen. Schep alle blauwe bessen in de eerste kom, je kunt dit gewoon met een lepel doen, er mag best wat vocht meekomen. Roer het geheel goed door, schep het bovenop de koekjesbodem en plaats weer terug in de koelkast.
 6. Schep wat van het overgebleven blauwe bessen vocht (niet alles!) bij de tweede kom en roer dit door. Blijf sap toevoegen tot je een mooie lichtpaarse kleur krijgt, die net wat lichter is dan de vorige laag. Giet deze laag rustig over de eerste laag en smeer voorzichtig uit. Zet de taart terug in de koelkast en laat hem weer even opstijven.
 7. Schep de laatste laag erop en spreid wederom voorzichtig uit. Druppel wat van het overgebleven blauwe bessen sap over de taart en gebruik een satéprikker om swirls te creëren.
 8. Plaats de blauwe bessen kwarktaart in de koelkast en laat hem minimaal een uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Wauw! Hij is gaaf geworden zeg. Staat ook altijd nog op mijn lijstje om een kwarktaart met verschillende kleuren te maken. Het patroontje bovenop vind ik ook prachtig!

  1. Haha dankje! Ik zou zeggen ga er snel mee aan de slag, want hij is best makkelijk te maken namelijk,

 2. Uhmmm, sorry, ik vind het niet zo’n succes. Het idee is wel leuk.Bodem is erg krap (26cm), heel dun laagje. De laagjes kwark zijn echt heel klein. Tussendoor moeten de lagen echt langer opstijven, anders lopen ze door elkaar. De volgende laag staat dan op het aanrecht te wachten. Taart blijft erg laag. Jammer, veel werk, weinig resultaat. Ik zou de hoeveelheden verdubbelen en m in twee lagen maken. Ik hoop dat ie wel heel lekker is, morgen.

  1. Hoi R,

   Dat kan gebeuren. Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening. De dunne lagen kloppen, dat is ook duidelijk te zien op de foto. Kijk maar naar de verhouding met de blauwe bessen. Bij gebruik van een kleinere vorm krijg je dikkere lagen, maar die hebben meer tijd nodig om op te stijven.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close