Bloemkool couscous met kipgehaktballetjes is een makkelijke maaltijd, die binnen 30 minuten op tafel staat en ook nog eens ontzettend gezond is. Ongemerkt eet je een flinke hoeveelheid groenten!
Bloemkool couscous met kipgehaktballetjes
Deze manier van het bereiden van bloemkool wordt naast bloemkool couscous ook wel ‘bloemkool rijst‘ genoemd. Dit gerecht vind ik zelf veel meer lijken op couscous, vandaar de naam :).
Couscous wordt over het algemeen gemaakt van tarwe en lijkt daarmee qua voedingswaarde en snelle koolhydraten erg op pasta. Zelf wil ik op het moment snelle koolhydraten even vermijden, dus dan is couscous geen optie. Deze bloemkool couscous is glutenvrij, koolhydraatarm en past onder andere in het paleo dieet.
Met dit recept ben ik de Italiaanse kant op gegaan met tomaatjes, olijven en lekker veel basilicum, maar je kunt eigenlijk alle kanten op. Je gebruikt een halve bloemkool, (dit kun je met de andere helft van je bloemkool doen).
Pin dit recept voor een koolhydraatarme maaltijd met bloemkool!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.