Bloemkool Ovenschotel met Gehakt is een favoriet hier in huis. Lekker en simpel, iedereen is er wel gek op. Bloemkool is zó ontzettend veelzijdig. Deze keer combineer ik de bloemkool met de klassieke combinatie van gehakt, kerrie en aardappelschijfjes. Meestal maak ik de schotel in de middag of een dag van tevoren en dan hoeft het ’s avonds alleen nog maar even in de oven! Ideaal voor een doordeweekse dag.
Bloemkool Ovenschotel met Gehakt
We kruiden de bloemkool ovenschotel met gehakt met kerrie, een smaakvolle combinatie die perfect werkt. Bloemkool heeft van nature een milde smaak en kan wel wat extra kruiden gebruiken. Wil je de ovenschotel nog romiger? Meng dan een klein bakje crème fraîche door het gehakt-bloemkoolmengsel voor een extra smeuïg resultaat.
Makkelijke ovenschotel met bloemkool
Bloemkool is een ideale groente om te gebruiken in een ovenschotel. Het heeft een milde smaak, dus je kan het goed combineren. Daarnaast blijft het stevig na bereiding, waardoor het een fijne structuur geeft aan het gerecht. Het is wel belangrijk om de roosjes klein te houden, anders krijg je een nogal hobbelige ovenschotel met bloemkool. Het recept is al vrij makkelijk, maar als je het jezelf nog makkelijker wilt maken, gebruik dan kant-en-klare aardappelschijfjes en bloemkoolroosjes uit de vriezer.
Hoe lang moet een ovenschotel met bloemkool in de oven?
Net zoals de meeste ovenschotels heeft de ovenschotel met bloemkool ongeveer 30 minuten in de oven nodig. Ik heb wel het idee dat verse aardappels sneller garen en de saus beter opnemen, dan kant-en-klare aardappelschijfjes.
Pin dit recept voor Bloemkool Ovenschotel!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren om ook dit recept te maken, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
In de ingrediënten staat melk, in het recept kookroom. Beetje verwarrend.
Ik zag het inderdaad staan. Gelukkig kan je het met beide lekker maken 😉