Bloemkool Tortilla’s met lente ui!

Deel met vrienden en familie

Velen van jullie denken bij bloemkool vast aan die saaie, doorgekookte variant van vroeger. Bloemkool Tortilla’s zijn een leuke en gezonde manier om eens wat anders te doen met je bloemkool! Perfecte aanvulling van een koolhydraatarme maaltijd.

Dit recept voor Bloemkool Tortilla’s is zo’n recept dat ik een tijd lang heb gemaakt en toen weer ben vergeten. Heel jammer, want ik vind ze echt super lekker. Laatst vroeg iemand mij naar recepten met bloemkool en ik toen moest ik gelijk weer aan de bloemkool tortilla’s denken!

De smaak van deze bloemkool tortilla’s komt behoorlijk overeen met die van een ‘normale’ Spaanse tortilla met aardappel. Maar deze heeft dan toch weer net dat extra’s. Daarbij is het een mooie manier om wat extra groente naar binnen te krijgen. De bloemkool tortilla’s passen goed in het paleo en koolhydraatarm dieet.

Mocht je opzoek zijn naar koolhydraatarme gerechten, dan vind je misschien de volgende recepten ook interessant:

Ingrediënten Bloemkool Tortilla

halve bloemkool
2 eieren
2 a 3 lente/bos/salade uitjes
zout & peper naar smaak
olie

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine heel fijn, totdat het een beetje op couscous begint te lijken. Heb je geen keukenmachine? Je kunt de bloemkool ook heel fijn snijden met een mes of je kunt een rasp gebruiken. Dat is alleen iets meer werk 🙂
  2. Doe de bloemkool samen met 4 eetlepels water in een pan, breng het geheel aan de kook en haal het vervolgens direct van de warmtebron af. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel 5 minuten stomen.
  3. Snijd ondertussen je lente uitjes in dunne ringen en klop de eieren los.
  4. Plaats de bloemkool in een schone theedoek, vouw deze dicht en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Het zal je verbazen hoeveel vocht er uit de bloemkool blijft komen.
  5. Meng de uitgelekte bloemkool met de los geklopte eieren en de lente uitjes en breng op smaak met wat zout &  peper.
  6. Verwarm wat olie in de pan en en bak de tortilla ongeveer 2 a 3 minuten aan één kant en draai hem dan voorzichtig om (bijvoorbeeld met behulp van een bord) en bak de andere kant ongeveer even lang. Hoe groter je tortilla is, hoe langer hij zal moeten bakken.

Eet smakelijk! Deze Bloemkool Tortilla is natuurlijk super lekker met wat verse Aioli!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er echt hemels uit! Ik ga het deze week misschien proberen.

    -x- Sabrina

    1. Mariska Author says:

      Leuk om te horen! Laat je weten of ze goed gelukt zijn?

  2. Hmmm ziet er lekker uit. Als ik de volgende keer gevarieerd wil eten ga ik jouw recepten eens bekijken.

    1. Mariska Author says:

      Dat vind ik super leuk om te horen!

  3. Ziet er heerlijk uit! Ik gebruik bloemkool wel al als pizzabodem of als vervanging voor couscous of rijst. Als tortilla heb ik het nooit gebruikt. Dank voor de tip!

    1. Mariska Author says:

      Die bloemkool pizzabodems heb ik vaak voorbij zien komen, maar nooit echt geprobeerd. Zijn ze aan te raden?

  4. Hmm dit klinkt echt heel erg lekker!! Zodra de bloemkool weer in de aanbieding is ga ik dit maken haha :D!

    1. Mariska Author says:

      Hopelijk zijn ze snel in de aanbieding 😉

    2. Hoi hoi hoeveel tortillas kun je eruit bakken?

      1. Hi Bianca,

        Ligt heel erg aan hoe groot je pan is, maar zo klein als op de foto ongeveer 4 tot 6. Ga je voor een grote, gemiddelde koekenpan, dan ongeveer twee.

  5. MarcelV says:

    Ik heb ze gemaakt, lekker inderdaad. Zit een goede bite in. Ik heb dieprviesbloemkool gebruikt, laten ontdooien en dan fijngemaald.

  6. Is dit bedoeld om alleen te eten of met andere dingen zo ja wat is er dan lekker bij?

    1. Je kunt er alle kanten mee uit als je ook zou doen met een tortilla gemaakt van aardappel! Alleen zo eten is een beetje saai. Ik vind een groene salade en een stukje gebakken vlees of vis altijd erg lekker. En natuurlijk een klodder aioli 😁

  7. Het ziet en smaak heerlijk. Dank je wel, ik ga deze vaker maken.
    Ook fijn dat je weinig ingrediënten nodig hebt.

  8. hoeveel gram bloemkool houd je over? Ik wil het nl klein gemalen kopen.

    1. Om eerlijk te zijn heb ik het nooit gewogen

  9. Voor hoeveel personen is het gerecht?

    1. Hi Gerry, ligt er natuurlijk helemaal aan wat je er bij serveert naar je haalt er ongeveer 4-6 kleintjes uit. Dus ik zou zeggen 2-3 personen

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close