Bloemkool Tortilla’s met lente ui!

Recept bloemkool tortilla
Velen van jullie denken bij bloemkool vast aan die saaie, doorgekookte variant van vroeger. Bloemkool Tortilla’s zijn een leuke en gezonde manier om eens wat anders te doen met je bloemkool!

Dit recept voor Bloemkool Tortilla’s is zo’n recept dat ik een tijd lang heb gemaakt en toen weer ben vergeten. Heel jammer, want ik vind ze echt super lekker. Laatst vroeg iemand mij naar recepten met bloemkool en ik toen moest ik gelijk weer aan de bloemkool tortilla’s denken!

De smaak van deze bloemkool tortilla’s komt behoorlijk overeen met die van een ‘normale’ Spaanse tortilla met aardappel. Maar deze heeft dan toch weer net dat extra’s. Daarbij is het een mooie manier om wat extra groente naar binnen te krijgen. De bloemkool tortilla’s passen goed in het paleo en koolhydraatarm dieet.

Benodigdheden Bloemkool Tortilla

halve bloemkool
2 eieren
2 a 3 lente/bos/salade uitjes
zout & peper naar smaak
olie

Bereiding Bloemkool Tortilla

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine heel fijn, totdat het een beetje op couscous begint te lijken. Heb je geen keukenmachine? Je kunt de bloemkool ook heel fijn snijden met een mes of je kunt een rasp gebruiken. Dat is alleen iets meer werk 🙂
  2. Doe de bloemkool samen met 4 eetlepels water in een pan, breng het geheel aan de kook en haal het vervolgens direct van de warmtebron af. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel 5 minuten stomen.
  3. Snijd ondertussen je lente uitjes in dunne ringen en klop de eieren los.
  4. Plaats de bloemkool in een schone theedoek, vouw deze dicht en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Het zal je verbazen hoeveel vocht er uit de bloemkool blijft komen.
  5. Meng de uitgelekte bloemkool met de los geklopte eieren en de lente uitjes en breng op smaak met wat zout &  peper.
  6. Verwarm wat olie in de pan en en bak de tortilla ongeveer 2 a 3 minuten aan één kant en draai hem dan voorzichtig om (bijvoorbeeld met behulp van een bord) en bak de andere kant ongeveer even lang. Hoe groter je tortilla is, hoe langer hij zal moeten bakken.

Eet smakelijk! Deze Bloemkool Tortilla is natuurlijk super lekker met wat verse Aioli!

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *