Bloemkoolpuree is op zichzelf niet het meest spannende gerecht. Het is een echt bijgerecht, dat je hoofdgerecht ondersteunt en laat shinen. Het is ook een goede vervanger van aardappelpuree wanneer je minder koolhydraten wilt eten.
Bloemkoolpuree maken
Purees doen het altijd goed als bijgerecht, zo ook bloemkoolpuree. Lekker als je eens wat anders wilt dan normale aardappelpuree, op je koolhydraten wilt letten, meer groente wilt eten of gewoon omdat je bloemkool lekker vindt. Ik geef je een simpel basisrecept met melk, dat zorgt voor een mooie witte puree, maar ik laat je ook een aantal manieren zien, zodat je makkelijk kunt variëren.
Goed afgesloten kan je in de koelkast deze puree een paar dagen bewaren. Bevroren gaat het bijna een jaar mee.
Toevoegingen en variaties
Aan die bloemkoolpuree recepten kan je veel toevoegen om te variëren. Een aantal fantastische voorbeelden zijn:
- Room: verwarm (een deel) van de melk met room voor een romiger geheel.
- Boter: voeg boter toe bij het pureren, voor een vollere smaak.
- Bouillon: liever wat hartiger? Kook de bloemkool dan in bouillon.
- Knoflook: altijd lekker in puree, kook de teentjes mee, zodat het scherpe en rauwe eraf gaat.
- Kaas: do we need to say more? Geraspte kaas er doorheen! Zelf vind ik Parmezaanse kaas erg lekker combineren.
- Roosteren: Een diepere smaak krijg je door de bloemkool te roosteren in de oven in plaats van te koken. Daarna kun je het gewoon pureren met room, melk of bouillon. Wel zorgen dat het vocht ook warm is, anders zit je met koude puree
Pin dit recept voor Bloemkoolpuree!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.