Deze boerenomelet met chorizo en asperges is een perfecte manier om in een handomdraai een koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van de kruiden uit de chorizo en een beetje vadouvan geven dit gerecht niet alleen een lekkere smaak, maar ook nog eens een mooie gouden gloed, zoals de ondergaande zon. Deze boerenomelet is een koolhydraatarme avondmaaltijd voor twee of een goede lunch voor drie.
Boerenomelet met chorizo en asperges
Dit recept is ontstaan uit een restjes gerecht dat met flinke haast gemaakt moest worden. Het was lunchtijd en ik werd aangekeken door drie paar hongerige ogen, waarvan één ontzettend ongeduldige dreumes, wiens favoriete woordje naast mama ‘ETEN ETEN ETEN’ is. Even naar de supermarkt of bakker lopen was dus geen optie. Eieren had ik nog wel in huis, en nog wat restjes groente. Hoppa, alles in de pan en in de oven afmaken, zodat het snel klaar en zeker gaar is.
Resultaat: een heerlijke, goed gevulde omelet en de rust teruggekeerd in huis. Je hoeft geen koolhydraatarm dieet te volgen om te kunnen genieten van een koolhydraatarme maaltijd. Het recept heb ik daarna nog een paar keer gemaakt en wat verfijnd, zodat het makkelijker gedeeld kan worden. Restjes gerechten zijn natuurlijk prima, maar ik denk dat jullie niet gelukkig worden van een ingrediëntenlijst met ‘3 cm courgette, halve paprika, 2 kerstomaatjes, etc.’.
Pin deze Boerenomelet met chorizo en asperges!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.