Boerenomelet met chorizo en asperges

Deze boerenomelet met chorizo en asperges is een perfecte manier om in een handomdraai een koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van de kruiden uit de chorizo en een beetje vadouvan geven dit gerecht niet alleen een lekkere smaak, maar ook nog eens een mooie gouden gloed, zoals de ondergaande zon. Deze boerenomelet is een koolhydraatarme avondmaaltijd voor twee of een goede lunch voor drie.

Boerenomelet met chorizo en asperges

Dit recept is ontstaan uit een restjes gerecht dat met flinke haast gemaakt moest worden. Het was lunchtijd en ik werd aangekeken door drie paar hongerige ogen, waarvan één ontzettend ongeduldige dreumes, wiens favoriete woordje naast mama ‘ETEN ETEN ETEN’ is. Even naar de supermarkt of bakker lopen was dus geen optie. Eieren had ik nog wel in huis, en nog wat restjes groente. Hoppa, alles in de pan en in de oven afmaken, zodat het snel klaar en zeker gaar is.

Boerenomelet met chorizo en asperges koolhydraatarme maaltijd

Resultaat: een heerlijke, goed gevulde omelet en de rust teruggekeerd in huis. Je hoeft geen koolhydraatarm dieet te volgen om te kunnen genieten van een koolhydraatarme maaltijd. Het recept heb ik daarna nog een paar keer gemaakt en wat verfijnd, zodat het makkelijker gedeeld kan worden. Restjes gerechten zijn natuurlijk prima, maar ik denk dat jullie niet gelukkig worden van een ingrediëntenlijst met ‘3 cm courgette, halve paprika, 2 kerstomaatjes, etc.’.

Boerenomelet met chorizo en asperges

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Equipment

  • Koekenpan die in de oven kan

Ingrediënten

  • 100 gr chorizo worst
  • 1 bosje asperge tips
  • 1 puntpaprika
  • 6 middelgrote eieren
  • 1 theelepel vadouvan kruiden
  • 1 handje geraspte kaas
  • peper en olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, als het kan met hete lucht.
  • Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak deze in de koekenpan met een klein beetje olie, tot ze licht knapperig beginnen te worden. Je hebt niet veel olie nodig, er komt genoeg uit de chorizo.
  • Snijd de kopjes van de asperges, leg ze apart. Snijd de rest in klein stukjes en bak deze mee met de chorizo.
  • Maak de paprika schoon en snijd in repen van ongeveer 3 à 4 cm. Deze bak je ook mee, tot ze iets zacht beginnen te worden. Zet je pan wat lager.
  • Klop ondertussen de eieren los met een theelepel vadouvan. Giet dit in de pan en draai de pan rond om alles goed te verdelen. Bak een minuut of 2 zachtjes.
  • Besprenkel met geraspte kaas en de topjes van de asperges die je apart hebt gelegd.
  • Plaats vervolgens in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het je omelet helemaal gaar is. Ik heb hier zelf maar een paar minuten voor nodig. Dit verschilt heel erg per oven, en hoe goed je pan warmte geleidt, dus hou de eerste keer je omelet goed in de gaten!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: koolhydraatarm

Pin deze Boerenomelet met chorizo en asperges!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Boerenomelet met chorizo en asperges

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close