Boeuf Bourguignon uit de Instant Pot is een Franse klassieker, maar dan veel sneller. Alle smaak blijft behouden, alleen het hoeft niet uren op te staan. Hoewel dit een recept is dat ik zelf in een Instant Pot maak, kan het ook met gemak gemaakt worden in de Crockpot Express, Ninja Foodie of andere multicooker met een hogedruk functie.
Regelmatig doe ik mee aan een ‘foodblog swap‘, vorige maand maakte ik nog heerlijke peer met chocoladesaus, koffie en kardemom. Deze maand mocht ik aan de slag met een recept van ‘Duizend en 1 dag’ van Martine. Martine draait al flinke tijd mee in het foodblog swap circuit, ik kwam zelfs geswapte recepten van haar tegen uit 2013! Ik besloot aan de slag te gaan met haar Boeuf Bourguignon, een gerecht dat zij al zo’n 30 jaar maakt. Mijn versie tover ik uit de Instant Pot.
Boeuf Bourguignon en Franse Klassieker, maar dan sneller
Waar je normaal gesproken uren bezig bent met zacht pruttelen, ben je met de Instant Pot makkelijk binnen een uur klaar. Inclusief al het snijd en aanbraadwerk en slechts 18 minuten op hoge druk. Ik ga voor 18 minuten om verschillende redenen. Dit maakt het vlees zacht, zoals bij draadjesvlees, maar behoudt nog wel zijn smaak en structuur. Bij stoofvlees kun je voor langer gaan als dat je voorkeur heeft, alleen in dit gerecht zitten ook wortels. Die wil je herkenbaar terug zien, dus veel langer dan 18, misschien 20 minuten, zou ik echt niet gaan.
Je kunt Boeuf Bourguignon met rijst, pasta en zelfs brood eten. Ik vind het het allerlekkerst met een romige aardappelpuree. Lekker een kuiltje maken voor de jus!
Pin deze Boeuf Bourguignon uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Gisteren gemaakt. Heerlijk! Alleen….. doe ik de volgende keer de wortelen (én gebakken champignons)er pas bij ná de NR. Maar het was zo lekker. Heb er wortelpeterselie puree bij gegeten. Top!
Jaren geleden in de Provence , nu klaar gemaakt in mn Ninja Foodi als eerste gerecht , oooooooooooverheerlijk , zelfs beter dan toen in Frankerijk , volgende keer meer wortelen en gans laten ;, voor de rest….3 gelukkige mensen hier …top recept
Dank voor dit heerlijke gerecht. Vandaag gemaakt met sukadelapjes, wortelen en spruiten. Eerst vlees volgens recept gestoofd op 20 minuten, daarna druk eraf, wortelen en spruiten erbij en opnieuw op druk gebracht voor 5 minuten. Afgewerkt met wat maizena om de saus te binden. Serveren met een beetje chili vlokken eroverheen. Resultaat was fantastisch. Volgende keer doe ik de groenten 4 minuten zodat er nog iets meer bite in zit. Tweede keer op druk brengen gaat zeer snel omdat de pan met inhoud zeer heet is.
Wanneer ik twee keer de hoeveelheid wil maken, hoeveel wijn/bouillon/tomatenpuree raad je dan aan?
Ik zou dezelfde hoeveelheden aanhouden of 50ml wijn en 50 ml bouillon er bij en een heel klein beetje extra puree.
Ik wil dit recept gaan maken.
Kan ik het voorbereiden en dan warm houden in de instant pot of later in de instant pot opwarmen.
Je boek gekocht om met de multicooker om te leren gaan. Super leuk.
Maar heb geen idee wat de warmhoudfunctie of oowarmfunctie doet met een gerecht.
Ja dat kan beide. Let wel op met het warm houden kan het door garen.