Boeuf Bourguignon is heerlijk rundvlees dat gestoofd wordt in rode wijn. Een echte Franse klassieker waarvan je huis een heerlijke warme en winterse geur krijgt. Kijk maar uit dat je buren het niet ruiken, anders staan ze zo watertandend bij je aan de deur!
Boeuf Bourguignon : een Franse klassieker
Terwijl de Boeuf Bourguignon stond de pruttelen heb ik een glas rode wijn voor mijzelf ingeschonken en Julie & Julia opgezet. Een heerlijke film en zeker een aanrader voor de echte foodies onder ons. Boeuf Bourguignon is het recept waar Julia Child heel veel aan te danken heeft en dit recept is losjes geïnspireerd op het recept uit haar kookboek ‘Mastering the Art of French Cooking‘. Zij zet op een gegeven moment de stoofschotel in de oven, maar ik laat het gewoon op het fornuis staan; ik kan namelijk geen verschil ontdekken in de smaak. Mocht je op gas koken en wel een elektrische oven hebben, dan kunnen kosten wel een overweging zijn om deze stoofpot af te maken in de oven.
De rode wijn
Gebruik wijn die je ook lekker genoeg vindt om te drinken. Het hoeft geen ontzettend dure fles te zijn, maar koop geen bocht, het bepaalt zeker de smaak van je eten… Zelf ga ik het liefst voor een Pinot Noir, een Franse natuurlijk om in de sfeer van het recept te blijven.
Low and slow
Boeuf Bourguignon is geen haast recept. Dat krijg je met ‘ouderwetse’ recepten uit de Franse keuken. De beste resultaten krijg je als je het rustig laat pruttelen op een lage temperatuur. Perfect dus om te maken op een vrije dag. Schenk jezelf een glas rode wijn in en ga lekker relaxen, terwijl je huis zich vult met heerlijke geuren. Je kunt ondertussen natuurlijk ook meteen even een heerlijke aardappelpuree maken.
Liever een sneller resultaat, dan heb ik ook een Instant Pot versie voor je
Pin deze Boeuf Bourguignon!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska,
Kan je dit ook in de instant pot maken? Het liefst zou ik het doen met hoge druk namelijk.
Hi Renate, dat kan zeker, je vindt het recept hier: Boeuf Bourguignon uit de Instant Pot