Deze bolognesesaus bevat een geheim ingrediënt, eentje die eigenlijk helemaal niet thuis hoort in de Italiaanse keuken. Het maakt de saus alleen zo fantastisch lekker. Niemand zal kunnen raden dat je dit hebt toegevoegd aan je bolognesesaus, maar ze zullen allemaal beamen dat het ontzettend lekker is. Het is helemaal aan jou of je ze het geheim zal verklappen.
Het heeft altijd wel iets om op zondag een heerlijke pan met bolognese te maken. Op je gemakje alles snijden, fruiten en daarna heel zacht uren laten sudderen, totdat alle smaken perfect samen komen. Je hele huis ruikt lekker en er hangt een ontspannen sfeer. Nadat de saus heerlijk lang heeft opgestaan, smaakt hij heerlijk. Dat kan toch niet beter? Dus wel!
Bolognesesaus met miso
Het geheim van deze heerlijke bolognesesaus is een ingrediënt uit een hele andere keuken, namelijk de Aziatische keuken. Dat klinkt misschien vreemd, maar is het eigenlijk helemaal niet. De hoofdsmaak van miso is umami en laat dat nou ook sterk naar voren komen bij zowel tomaat als Parmezaanse kaas. Het verrijkt alle smaken in de saus.
Dit recept is ook heel goed in de Instant Pot te maken, volg gewoon dit recept en voeg de miso toe!
Fan van de Italiaanse keuken?
Probeer dan ook eens:
Pin deze Bolognesesaus met een geheim ingrediënt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ik heb je pagina gevonden hoor…wat een heerlijke recepten. Vraagje over de laurierblaadjes, steranijs, peperkorrels en kruidnagels. Vis je die er later uit of wordt het zo zacht dat je deze ingrediënten niet meer terug vind? Of kun je deze kruiden ook in een speciaal kruidenzakje erbij doen?
Ik vis alles behalve de peper er uit. Je kunt het ook in een kruidenzakje doen, een thee-ei werkt ook heel goed!