Börek met spinazie en feta is heerlijk filodeeghapje. Super knapperig van buiten en smeuïg en ziltig van binnen.
Sigara börek
Börek is een gerecht uit de Turkse keuken en wordt traditioneel vaak in een een heel lange rol gemaakt, die je vervolgens tot een spiraal rolt. Denk aan de vorm van een slakkenhuis. Zo heb ik het ook geleerd; je snijdt hier dan een soort taartpunten uit.
Makkelijker is het maken van een soort loempia. Deze manier van rollen wordt sigara börek genoemd. De rol heeft, als je het goed doet, de vorm en het formaat van een sigaar. Dit vraag wel wat oefening, maar laat je hier niet door weerhouden, ook plat en oneven smaakt börek heerlijk.
Bakken, frituren of in de airfryer?
Het goede nieuws is: het kan alledrie, dus de keuze is aan jou! Bij bereiding in de olie worden ze het knapperigst en aan alle kanten bruin. Bereiding in de oven of airfryer is minder werk en een stuk gezonder.
Met de bereiding in de oven of airfryer kwasten we de börek met feta en spinazie even lekker in met wat ei. Dit zorgt ervoor dat het net zo’n mooie goudbruine kleur krijgt als je het zou frituren. Bij bereiding in olie mag je deze stap overslaan.
Pin deze Börek met feta en spinazie!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.