Gevuld Stokbrood met dragon-kruidenboter en kaas

Deel met vrienden en familie

Stokbrood gevuld met dragon kruidenboter en kaas
Gevuld stokbrood met dragon-kruidenboter en kaas is de volwassen variant op mijn verslaving als kind. Zolang als ik mij al kan herinneren ben ik gek op stokbrood met kruidenboter. In al zijn vormen. Tijden lang was ik gek op stokbroodjes met kruidenboter die je moest verwarmen in de oven. Dit stokbrood lijkt daar heel erg op, maar dan natuurlijk veel lekkerder 😉

Behalve gewoon zo bij de borrel is dit stokbrood ook heerlijk met een lekkere kom soep of als aanvulling op een salade. Goed ingepakt blijft het stokbrood nog zeker een dag goed, langer heb ik het nog niet kunnen bewaren, het was gewoon al op!

Het kan zijn dat je wat dragon-kruidenboter overhoudt, omdat het nogal afhankelijk is van hoe groot je stokbrood is en hoe groot je de plakjes snijdt. Niet weggooien! Je kunt de kruidenboter namelijk heel goed bewaren in de koelkast. Ik smeer het zelf altijd op bakpapier en maak er vervolgens een rolletje van.

Borrelbrood gevuld met dragon kruidenboter en kaas

Benodigdheden gevuld stokbrood met dragon-kruidenboter en kaas

1 lekker groot stokbrood
half bosje verse dragon
rasp van de schil van een kwart citroen
1 teentje knoflook
150 gr ongezouten roomboter
zout naar smaak
2 handjes geraspte kaas (meer kan natuurlijk ook!)

Extra nodig: een flink stuk aluminiumfolie

Bereiding stokbrood gevuld met dragon-kruidenboter en kaas

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Rasp de citroen en de knoflook (of pers hem fijn). Rits de blaadjes van de dragon en snijd ze fijn. Doe dit allemaal samen met de boter in een kom en klop het tot een heerlijke dragon-kruidenboter. Breng eventueel op smaak met wat zout.
 3. Snijd je stokbrood in net alsof je allemaal sneetjes maakt, maar snijd niet helemaal door tot de bodem. Smeer tussen elk sneetje wat van je dragon-kruidenboter.
 4. Neem een groot stuk aluminiumfolie, leg het stokbrood erop en vouw het dicht. Plaats het gevulde stokbrood 15 minuten in de oven, tot alles lekker warm is geworden.
 5. Na 15 minuten haal je het stokbrood eruit, vouw je de folie open en bestrooi je de bovenkant van het stokbrood flink met kaas. Je hele keuken zal nu al heerlijk ruiken, maar nog even geduld! Het stokbrood moet nu even terug de oven in, totdat de kaas is gesmolten. Het snelst gaat dit als je even de boven grill van je oven aanzet, maar blijf dan wel in de buurt!

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Brood en kaas, da’s wel precies mijn ding. Super lekker!

 2. Oeh, dat ziet er heel lekker uit!

  1. Mariska Author says:

   Het ruikt nog beter 😊

 3. Oh, dat ziet er mega lekker uit! Heb er gewoon nu zin in. 🙂

  1. Mariska Author says:

   Heb ik ook regelmatig last van 😉

 4. Kimberley says:

  Dit. Dit wil ik eten, nu! Ziet er echt heerlijk uit.

 5. Marlies says:

  Dit ziet er super lekker uit!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close