Borrelbrood met Boursin

Borrelbrood met Boursin snel en makkelijk

Dit borrelbrood met Boursin en kip staat makkelijk binnen 30 minuten op de tafel. Waarschijnlijk zelfs nog sneller. Ideaal voor een gezellig borrelavondje dus.

Deze post is niet gesponsord door Boursin (helaas, haha, was het maar zo’n feest!). Het is gewoon mijn favoriete kruidenkaas. Al jaren… Als kind was ik al verslaafd aan dit goedje. Wel afgewisseld door periodes met Paturain. In mijn volwassen jaren heb ik uiteindelijk de voorkeur ontwikkeld voor Boursin. Uiteraard kun je dit heerlijke borrelbrood ook maken met Paturain of elke andere kruidenkaas.

Voor het borrelbrood dat je op de foto ziet heb ik gebruik gemaakt van het croissantdeeg van Tanty Fanny, maar eerder heb dit brood ook succesvol gemaakt met een rol Super Croissants van Danerolles.

Borrelbrood met Boursin van croissantdeeg

Ingrediënten Borrelbrood met Boursin

1 rol croissantdeeg
1 klein pakje Boursin (of elke andere kruidenkaas natuurlijk!)
75 g plakjes gerookte kipfilet
1 à 2 handjes geraspte kaas

Bereiding Borrelbrood met Boursin

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol je croissantdeeg uit. Je zult zien dat je lap niet recht is, maar daar kun je makkelijk voor zorgen. Snijd de laatst driehoek doormidden en plak deze aan de andere kant van de rol. Druk de naden goed op elkaar. Nu heb je een mooie rechthoekige plak. Druk de gaatjes goed dicht met je vingers.
  3. Verdeel de Boursin of kruidenkaas in de lengte over het midden van het deeg. Verdeel daar bovenop vervolgens de plakjes kipfilet, gevolgd door de geraspte kaas.
  4. Vouw het deeg nu in de lengte dicht; zorg dat het een klein stukje overlapt. Druk de zijkanten aan met een vork.
  5. Bak je borrelbrood 15 tot 20 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is geworden.

Eet smakelijk!

Ben jij ook zo gek op Boursin? Of heb je een andere favoriete kruidenkaas?

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *