Borrelbrood met Boursin en Kip

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar een simpel en smakelijk hapje voor je volgende feest of borrel? Dit borrelbrood met Boursin en kip staat binnen 30 minuten op tafel en is gegarandeerd een hit! Ideaal als verjaardagshapje, voor een borrelavond, of gewoon als een lekker tussendoortje.

Deze post is niet gesponsord door Boursin (helaas, haha, was het maar zo’n feest!). Het is gewoon mijn favoriete kruidenkaas. Al jaren… Als kind was ik al verslaafd aan dit goedje. Wel afgewisseld door periodes met Paturain. In mijn volwassen jaren heb ik uiteindelijk de voorkeur ontwikkeld voor Boursin. Uiteraard kun je dit heerlijke borrelbrood ook maken met Paturain of elke andere kruidenkaas.

Ben jij ook zo gek op Boursin? Of heb je een andere favoriete kruidenkaas?

Waarom dit Borrelbrood met Boursin een Topper is

  • Eenvoudig: Dit recept is snel en makkelijk te maken, zelfs als je geen keukenprins(es) bent.
  • Veelzijdig: Perfect voor verjaardagen, borrels, of andere feestelijke gelegenheden.
  • Heerlijk: De combinatie van kruidenkaas, gerookte kip en krokant croissantdeeg is onweerstaanbaar.

Dit borrelbrood is niet alleen heerlijk voor bij de borrel, maar ook een geweldig hapje voor verjaardagen, tuinfeest of andere feesten. Serveer het warm uit de oven en kijk hoe snel het opgaat!

Tips voor Variatie

  • Andere vullingen: Probeer eens salami, pesto, of mozzarella voor een twist.
  • Vegetarisch: Vervang de kipfilet door gegrilde groenten zoals paprika of courgette.

Borrelbrood met Boursin en Kip

Op zoek naar een simpel en smakelijk hapje voor je volgende feest of borrel? Dit borrelbrood met Boursin en kip staat binnen 30 minuten op tafel en is gegarandeerd een hit! Ideaal als verjaardagshapje, voor een borrelavond, of gewoon als een lekker tussendoortje.
Servings 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 1 klein pakje Boursin
  • 75 gr gerookte kipfilet in plakjes
  • 1 à 2 handjes geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Rol je croissantdeeg uit. Je zult zien dat je lap niet recht is, maar daar kun je makkelijk voor zorgen. Snijd de laatst driehoek doormidden en plak deze aan de andere kant van de rol. Druk de naden goed op elkaar. Nu heb je een mooie rechthoekige plak. Druk de gaatjes goed dicht met je vingers.
    1 rol croissantdeeg
  • Verdeel de Boursin of kruidenkaas in de lengte over het midden van het deeg. Verdeel daar bovenop vervolgens de plakjes kipfilet, gevolgd door de geraspte kaas.
    1 klein pakje Boursin, 75 gr gerookte kipfilet, 1 à 2 handjes geraspte kaas
  • Vouw het deeg nu in de lengte dicht; zorg dat het een klein stukje overlapt. Druk de zijkanten aan met een vork.
  • Bak je borrelbrood 15 tot 20 minuten in de oven, tot hij mooi goudbruin is geworden.
Author: Mariska
Calories: 13kcal
Gang: borrel, hapje, Snack
Keuken: Westers
Trefwoord: borrel, boursin, tuinfeest

Nutrition

Calorieën: 13kcal | Carbohydrates: 0.1g | Protein: 2g | Fat: 0.4g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.04g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Trans Fat: 0.001g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 15mg | Potassium: 35mg | Fiber: 0.004g | Sugar: 0.02g | Vitamin A: 9IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 3mg | Iron: 0.04mg

Pin dit Borrelbrood met Boursin!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Borrelbrood met Boursin snel en makkelijk

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik maak het zeker eens 🙂

    1. Leuk om te horen! Laat je weten als je hem gemaakt hebt hoe hij geworden is?

  2. Mmm ziet er heeerlijk uit!
    Ga het eens proberen.

    1. Goed idee :)! Laat je weten of hij lekker is geworden?

  3. Mmh! Dat ziet er lekker uit! Ik ben dol op croissantdeeg en boursin, dus dit is echt een recept voor mij!

    1. Kijk, wij zitten dus duidelijk op één lijn 😉

  4. Hier een groot succes

    1. Leuk om te lezen! Maak je hem precies zo, of geef je je eigen spin er aan?

  5. Daisy says:

    Ziet er lekker uit. Is dit ook koud nog lekker zodat ik het van te voren man maken?

    1. Dit is zeker ook heel lekker koud, heb het wel eens mee genomen naar en picknick en het was heerlijk! Je kan het ook van te voren maken en dan later afbakken, of nog 5 minuutjes opwarmen in een warme oven.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close