Boterige paarse bloemkool met spinazie en vis

Boterige paarse bloemkool met spinazie en vis, met een heerlijk knapperig kruidenkorstje. Dit klinkt toch heerlijk? En dat is het ook echt. Daarnaast ziet het er prachtig uit. Toen ik dit recept aan het uitwerken was, had ik een makkelijke, gezonde maaltijd voor doordeweeks in gedachte, maar het resultaat is zo spectaculair, dat het niet zou misstaan op het Kerstmenu. In dat geval zou ik hem serveren met een heerlijke, boterige chardonnay.

Natuurlijk kun je ook gewone witte bloemkool gebruiken; ziet er minder spectaculair uit, maar smaakt net zo goed. Voor je aan de slag gaat met paarse bloemkool is het misschien handig om eerst dit nog even te lezen: alles wat je wilt weten over paarse bloemkool.

paarse bloemkool met spinazie en vis

Ingrediënten Boterige paarse bloemkool met spinazie en vis

voor twee personen

0.5 paarse bloemkool
50 gr roomboter
250 gr verse spinazie

optioneel, maar heel lekker:
handje geroosterde hazelnoten

2 stukjes witvis (ik ga voor kabeljauw of skrei)
1 boterham
10 gr Parmezaanse kaas
takje tijm
10 gr roomboter
zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bedek een bakplaat met een stukje bakpapier. Dep de visjes droog en besprenkel met een snufje zout.
  2. Vermaal de boterham samen met de Parmezaanse kaas en de blaadjes van het takje tijm. Smelt 10 gram boter en roer dit er doorheen. Verdeel het mengsel over de bovenkant van je twee visjes.
  3. Bak je vis met zijn kruidenkorstje in de oven op een bakplaat in 12-15 minuten gaar en het korstje knapperig.
  4. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de kleine bloemkoolroosjes tot ze zacht en gaar zijn. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Proef en breng op smaak met een snuf zout. Maak het af met wat gehakte hazelnootjes.
  5. Serveer de paarse bloemkool met daar bovenop de vis.

Pin deze Boterige Paarse bloemkool met vis!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Paarse bloemkool met spinazie en vis pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close