Met een heerlijke breakfast burrito ben jij helemaal klaar voor de dag. Eieren, spek, kaas, tomaatjes en een frisse salade opgerold in een burrito, je gaat mij niet vertellen dat dat niet goed klinkt!
Stiekem is mij dit een beetje teveel als ontbijt, ik ben meer van een simpel ontbijt met yoghurt, kwark en fruit. Je kunt deze burrito makkelijk eten tijdens de lunch. In plaats van wraps kun je ook pannenkoeken gebruiken of Libanees flatbread. Maak je zelf wraps of pannenkoeken, dan is het lekker om een eetlepel gemalen komijn door je beslag te mengen. Dat combineert heel goed met de andere smaken van de breakfast burrito!
Ingrediënten Breakfast burrito
voor twee flinke breakfast burrito’s
6 plakken spek
4 eieren
4 plakes smelt Cheddar kaas
een scheut melk
zout & peper
ijsbergsla
10 kleine tomaatjes
1 lente-ui
limoensap
koriander
zout, peper en olie
Bereiding
- Snijd de tomaatjes in vieren en de lente-ui in kleine ringen. Meng deze met verse koriander, een kneepje limoensap en een snufje zout. Zet opzij, zodat de smaken lekker kunnen intrekken, terwijl we verder gaan met de rest van het gerecht.
- Bak de plakken spek knapperig. Dit gaat het beste als je plakken meteen in de pan legt als deze nog koud is en dan de pan pas warm laat worden.
- Snijd de sla fijn. Hier hoeven we verder niets mee te doen.
- Kluts de eieren met een goede scheut melk en een snufje zout. Bak ze in een pan met een beetje olie op middenlaag vuur al roerend tot scrambled eggs.
- Verwarm je wraps. Beleg ze met kaas, plakken bacon, ei, de aangemaakte tomaatjes en tenslotte ijsbergsla. Rol op tot een burrito.
Eet smakelijk! Zo simpel, maar zo lekker!